Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Són cries dels nius trobats l’any passat a la platja de l’Alfacada, a Sant Jaume d’Enveja

Alliberen 14 exemplars de tortuga careta a la platja del Mas Mel de Calafell

LesTortuguetes que van nàixer a la platja de Calafell i que han estat custodiades a les instal·lacions del centre de Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) fins ara.

El primer niu estava format per 81 ous, dels quals 65 es van incubar a la platja del Serrallo durant 57 dies, i la resta a les incubadores de la Fundació CRAM i del Zoo de Barcelona. D’aquests 81 ous, en van emergir 49 animals (35 a platja i 14 a incubadora), dels quals 29 van anar al mar directament i 20 es van mantenir en captivitat.

El segon niu estava format per 87 ous, dels quals 75 es van deixar a la platja (57 dies d’incubació) i 12 a les incubadores de la Fundació CRAM. En van néixer 34 tortugues (22 i 12), de les quals 11 van anar al mar i 23 s’han criat en captivitat durant el primer any de vida, un procés que els dona avantatge en la supervivència i que rep el nom de ‘head starting’.

A causa dels episodis de pluges i el tipus de sorra del Serrallo, molt fina, la incubació a la platja va resultar molt complicada i es va haver de facilitar l’emergència dels nius al final del període. Els animals emergits, especialment en el segon niu, no es trobaven en gaire bones condicions i es va decidir el trasllat de bona part dels exemplars al centre de recuperació del CRAM. Malgrat els esforços, cap dels animals nascuts del segon niu i traslladats al centre va arribar a sobreviure més enllà de les primeres setmanes. Pel que fa als animals del primer niu, n’han sobreviscut 7, que són els alliberats .

La temporada 2022, de moment endarrerida

La temporada de cria de la tortuga careta arrenca a començaments de juny i es perllonga fins a finals d’octubre. Les mares solen fer els nius entre mitjan juny i finals de juliol, i les cries comencen a emergir a partir de començaments d’agost fins a mitjan o finals d’octubre.

Tot i que enguany les altes temperatures feien pensar en una temporada forta i avançada, de moment no s’ha detectat cap niu a la costa catalana. Aquest endarreriment també s’ha observat a altres punts del Mediterrani occidental com ara el sud d’Itàlia, on la incidència està sent molt més baixa.

A Calafell  i durant aquest any, els exemplars han pogut fer-se més grans i forts i arribar en millors condicions a l’alliberament: és una de les estratègies per aconseguir la supervivència del màxim nombre d’especímens que sigui possible.

Per evitar que les pluges poguessin afectar els nius, es van traslladar a la platja del Serrallo, a poc més d’un quilòmetre de distància. El trasllat d’un niu consisteix en l’exhumació controlada dels ous, la presa de mesures de les diferents parts (càmera, coll i profunditat, entre altres) i la recreació més acurada possible a la nova localització. Un cop fet el nou niu, els ous es tornen a deixar amb la mateixa disposició i una part es traslladen a incubadores artificials per assegurar el desenvolupament i la supervivència d’un mínim d’exemplars.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?