previous arrow
next arrow
Slider

Els set grups municipals signen 47 mesures per facilitar la recuperació del municipi.
Tots els grups municipals del Vendrell han acordat posar en marxa un pla de reactivació econòmica i social per pal·liar els efectes provocats per la pandèmia de la Covid-19. El document, presentat aquest dijous al vespre, recull 47 mesures per impulsar la recuperació del municipi que compta amb 438 ERTOs i més de 3500 persones a l’atur.
El consistori ha decidit dividir les mesures del document presentat en el vessant econòmic i en el social. En les 19 mesures econòmiques, l’ajuntament del Vendrell es compromet a modificar el calendari fiscal d’aquest 2020 i revisar les del pròxim any, amb l’objectiu de concedir ajudes de 600 euros a autònoms. En les 28 mesures de l’àmbit social, destaca el reforçament de les ajudes urgents i es preveuran els recursos sanitaris per un eventual rebrot de la Covid-19.
En el vessant que planeja la reactivació econòmica es contempla la creació d’acords entre propietaris i llogaters per ajornar les quotes d’habitatges i botigues. De la mateixa manera que s’anuncia una rebaixa del preu de la zona blava amb l’objectiu de fomentar i dinamitzar el consum del comerç local.
Una de les mesures plantejades en la vessant de reactivació econòmica és incentivar a la societat a treballar en sectors com la rehabilitació d’habitatges, en la indústria de la comarca i en empreses centrades en les energies renovables.
A nivell específicament turístic, el pla recull la creació d’una taula de turisme per estudiar les pèrdues d’aquesta temporada i pactar ajudes per compensar-les, alhora que s’estableix la gratuïtat de tots els museus municipals durant aquest 2020.
D’altra banda, al vessant de reactivació social i de la salut es recullen 28 mesures. A més de reforçar les ajudes urgents i preveure recursos sanitaris per un eventual rebrot de la covid, també s’acorda adequar el pressupost a la nova conjuntura “amb programes assolibles” i crear “en el menor temps possible” una línia d’ajudes extraordinàries per a entitats que treballen per al benestar per persones vulnerables. El pla contempla la creació d’una oficina temporal de gestió de les mesures necessàries per evitar l’augment de contagis, així com l’adquisició d’equips de protecció per als serveis essencials.
Al mateix temps, l’Ajuntament garanteix l’accés dels infants i joves als casals d’estiu i activitats extraescolars, i també facilitar la percepció de les beques menjador a partir del setembre.
L’acord unànime entre les diferents entitats municipals també recull la creació d’un servei d’assessorament als col·lectius en risc de desnonament. Les famílies més vulnerables que no poden assumir un lloguer tindran l’oportunitat d’allotjar-se en l’ampliació d’un parc públic. Finalment, en Kenneth Martínez, l’alcalde del Vendrell, ha afegit que aquest pla de reactivació econòmica i social “és un document viu que hem de seguir construint tots plegats”, ciutadans, govern, oposició, entitats i regidors que formen la unitat civil del Vendrell.

Informa Guillem Pradas

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?