previous arrow
next arrow
Slider
  • Catalunya, líder de l’Acció 5 del Pla d’Acció de Kazan de la UNESCO
  • Es crea una plataforma d’intercanvi d’informació i gestió del coneixement sobre polítiques públiques d’esport i activitat física i bones pràctiques internacionals
  • Es tracta d’un projecte transversal impulsat pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i el Departament de la Presidència

El Govern ha assumit el lideratge d’una acció del Pla d’Acció de Kazan de la UNESCO, que té com a objectiu potenciar l’esport com a motor del desenvolupament sostenible i la pau.

Es tracta d’un projecte tranversal de Govern que han impulsat el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, i el Departament de la Presidència, a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, amb la col·laboració de la Delegació del Govern a França, per promoure l’esport com una eina estratègica de desenvolupament individual i col·lectiu, per a la resolució de conflictes, la convivència i la cultura de pau.

Objectiu del projecte

L’Acció 5 liderada per Catalunya té com a objectiu construir un mecanisme d’intercanvi d’informació internacional sobre polítiques públiques d’esport i activitat física. D’aquesta manera, impulsarà i enfortirà les polítiques públiques d’esport i activitat física que es fan arreu del món donant suport a la capacitació de les administracions públiques competents en l’àmbit de l’esport i impulsant noves eines i bones pràctiques internacionals.

Què és el Pla d’Acció de Kazan de la UNESCO?

L’esport ha demostrat tenir un enorme potencial com a motor del desenvolupament sostenible i de reforçar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. No només això, sinó que s’ha confirmat com una eina estratègica per millorar la salut, lluitar contra l’exclusió social i la desigualtat de gènere, facilitar la inclusió, reduir conflictes i situacions de violències, i fomentar la cultura de pau. És prenent consciència d’aquesta capacitat de l’esport que el 2017 la Sisena Conferència de Ministres d’Esports (MINEPS VI) –organitzada per la UNESCO a la ciutat russa de Kazan– va aprovar l’anomenat Pla d’Acció de Kazan, elaborat pels estats membres d’UNESCO, organitzacions multilaterals i persones expertes en l’àmbit esportiu, de l’activitat física i la política esportiva.

Les cinc accions que composen el Pla de Kazan giren al voltant de la generació, compilació i visualització d’informació sobre polítiques públiques d’esport i activitat física, amb l’objectiu de mesurar com aquestes han contribuït al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Imagen de Pexels en Pixabay

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?