Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Avui al matí el govern i els grups municipals de SP-ERC i JxV han presentat en roda de premsa el “Protocol municipal d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci”, que se sotmetrà al proper Ple ordinari del dilluns 30 de novembre per a la seva aprovació.
Es tracta d’un document que era necessari per poder dur a terme des de l’Ajuntament aquelles accions de prevenció, de detecció i d’acció en relació a possibles violències sexuals que es puguin produir en entorns festius del municipi.
El Protocol s’ha elaborat conjuntament amb moltes persones que han col·laborat en diversos moments del procés i a través de diferents canals. També ha estat possible gràcies a totes les dones dels col·lectius feministes i persones LGTBQ+ d’arreu, que han compartit els materials, les experiències i els documents necessaris per a l’elaboració de Protocols comunitaris. Sota la coordinació, redacció i dinamització de l’Equip Observatori Noctàmbul@s i el Programa d’Inclusió i Gènere de la Coordinació territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya, s’ha treballat amb un Grup Motor integrat per tècnics i tècniques de diferents regidories de l’Ajuntament i una Comissió Participativa oberta a tota la ciutadania i entitats del municipi. Durant el procés també es va fer una enquesta a la qual hi van participar 322 persones.
El govern i els grups municipals que han participat a la presentació han destacat que es tracta d’un salt qualitatiu per dotar a l’Ajuntament de les eines necesàries per seguir lluitant contra la xacra de la violència de gènere i, en aquest cas, més concretament en aquelles que es produeixen en espais públics d’oci. Es tracta d’un instrument estratègic que aporta solucions per poder afrontar situacions que malauradament estan presents a la nostra societat i que en molts casos es perceben com a conductes normalitzades. Amb aquest Protocol, el Vendrell esdevé un municipi capdavanter amb aquest tipus d’iniciatives que s’espera que s’estenguin en d’altres. També s’ha posat de relleu el fet que s’hagi elaborat des d’una visió feminista i també tenint en compte el territori mitjançant la participació de la ciutadania i les entitats del municipi.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?