previous arrow
next arrow
Slider

El projecte que ha renovat la zona ha significat una inversió de 7,16 milions d’euros

El Pla de Barris del nucli antic de Calafell s’ha executat en un 93,65%, en donar-se per definitivament acabat els darrers dies del mes de març. I la inversió final realitzada ha estat de 7.159.858,09 euros. La major part, en grans obres de nous equipaments i reurbanització de carrers i places, però també en molts projectes socials, culturals, d’habitatge i de promoció econòmica. S’han finançat al 50% entre l’Ajuntament i la Generalitat.

El projecte va iniciar-se l’any 2010 i ha renovat a fons el barri històric. Ha exhaurit la major part d’actuacions previstes. L’última de les grans actuacions ha estat la creació de la nova plaça Manuel González. Només ha quedat pendent de fer la nova museïtzació interior de Castell, que es tirarà endavant per part de l’Ajuntament.

L’alcalde, Ramon Ferré, considera un èxit el Pla de Barris. “Han estat molts més anys dels que es preveïa inicialment, gràcies a les successives pròrrogues. En algunes etapes, la Generalitat ha trigat molt a pagar la seva participació. I quan nosaltres vam entrar a governar, el 2015, només se n’havia exe   ficutat el 35%”, explica Ferré. Tanmateix, afegeix: “L’empenta que li hem donat al Pla en el seu tram final ha permés aprofitar la pràctica totalitat d’una inversió molt gran, que hauria estat molt difícil de tirar endavant sense la subvenció rebuda”.

L’alcalde diu també: “El Pla de Barris ha servit per revitalitzar el nucli antic, donar qualitat als seus espais públics i crear equipaments. Sobretot equipaments que porten gent al nucli històric i trenquen una dinàmica de desertització i certa decadència”.

En aquest sentit, Ferré recorda que molts municipis catalans estan demanant a la Generalitat que tregui una nova convocatòria de la Llei de Barris, de forma que pugui continuar la renovació de barris arreu de Catalunya.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?