Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
Erem necessaries
previous arrow
next arrow

El nou Pla Director Urbanístic revisarà els set sectors urbanitzables de la localitat però només aplica la moratòria en tres

La CUP celebra que Cunit s’hagi inclòs en la revisió que durà a terme la Generalitat del planejament de 41 municipis del litoral català. L’objectiu d’aquesta revisió és identificar tots aquells àmbits on encara s’hi pot construir i replantejar-los d’acord amb criteris moderns de sostenibilitat. A Cunit, aquest Pla Director Urbanístic de la Generalitat, afectarà gairebé 700.000m2 (69,51 hectàrees) de sòl urbanitzable no urbanitzat afectant concretament els dos sectors de la Plana del Castell i els sectors de Miramar, La Pedrera- Masies de Cunit, Cal Santó, el Càmping i Cunit Sud.

El PDU suspèn de manera immediata la tramitació de planejament, projectes d’urbanització i les llicències dels sectors de Cunit Sud, La Pedrera- Masies de Cunit i Cal Santó per considerar que no compleixen els paràmetres de sostenibilitat actuals, deixant la resta de sectors subjectes a revisió. La CUP considera que Cunit ja ha superat amb escreix els límits d’urbanització sostenible al seu terme municipal i que, per tant, la suspensió dels projectes d’urbanització hauria d’afectar a tots els sectors encara no urbanitzats almenys fins que es puguin revisar.

Una vegada s’hagi acabat el procés de revisió establert pel PDU, la mateixa Generalitat es pronunciarà sobre el futur dels sectors estudiats que hauran de ser modificats o directament extingits en el cas de que es conclogui que el POUM del municipi no s’adequa als paràmetres mínims de sostenibilitat urbanística.

Una reivindicació de fa anys

La CUP de Cunit recorda que fa anys que denuncien la manca de voluntat política de l’Ajuntament per revisar el POUM i ajustar-lo als nous criteris d’urbanització sostenible que es reclamen tant des del moviment veïnal i ecologista com des de les administracions supramunicipals. En aquest sentit, els anticapitalistes entenen que cal apostar per l’extinció directa dels sectors revisats de manera que no es puguin desenvolupar i reclamen a la Generalitat que posi fre al desenvolupament urbanístic il·limitat que promou l’Ajuntament de Cunit, que en els darrers anys ha aprovat el pla parcial per urbanitzar la Plana del Castell i la urbanització de més de 91.000 m2 de bosc al sector de Miramar.

Des de la formació de l’esquerra independentista han volgut denunciar també que el model de desenvolupament urbanístic impulsat per l’Ajuntament va estretament lligat al model econòmic que suposa un important impacte mediambiental i que ha contribuït a degradar el patrimoni paisatgístic i la biodiversitat de la zona.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?