Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

La proposta de millora dels accessos a l’hospital comarcal i les millores de Rodalies s’aproven al Parlament

La federació Xarxa Vendrellenca i l’associació veïnes i veïns del Puig i el Pèlag van presentar un a traves del grup En Comú Podem dues Propostes de Resolució al Parlament de Catalunya consensuades amb els
seus representants al Vendrell del grup Podem Vendrell Veronica Moreno i l’alcaldable Yolanda Lopez, que tenien per objectiu demanar un projecte tècnic econòmic per millorar els accessos per carretera a l’hospital comarcal i dotar-lo de partida pressupostaria i altre per fer sinergies amb els serveis ferroviaris per tal de millorar les Rodalies al Baix Penedès. Aquestes dues propostes van ser aprovades el passat dia 18 de gener a la comissió de Territori del Parlament de Catalunya.

La proposta de millora dels accessos per carretera a l’hospital del Vendrell presentada pel grup d’En Comú Podem a la comissió de Territori del Parlament de Catalunya en nom de la Federació Xarxa Vendrellenca
i l’Associació veïnes i veïns del Puig i el Pèlag ha sigut aprovada per unanimitat amb una esmena transaccional que amb acceptat tots els grups i permetrà que es tiri endavant un estudi tècnic econòmic amb tots els
organismes vinculats per poder millorar els accessos per carretera i a peu a l’hospital del Vendrell, que actualment son un problema pels usuaris i els serveis de transport sanitari i estudiar una millora de l’aparcament.

Sobre la proposta per fer sinergies amb el transport ferroviari millorant la connectivitat de les rodalies i obrir un accés a l’estació del nucli urbà del Vendrell per la banda del barri del Puig i Pèlag, la proposta que comptava amb sis punts va rebre esmenes dels grups ERC i Junts.

Pel que fa a les esmenes en matèria de serveis el grup de Junts va presentar una esmena que tenia per objecte fer un estudi de mobilitat, i que el grup d’ERC va proposar millorar el servei des de la línia R4 demanant
implicació a l’Estat i la inversió en l’estació Sant Vicenç de Calders.

Des les entitats veïnals es va traslladar al grup d’En Comú Podem que no s’acceptaven les esmenes, donat que l’estudi proposat pel grup de Junts no dona solució al greu problema de Rodalies que pateix el Baix Penedès. Sobre la proposta presentada pel grup d’ERC tot i ser el fons al qual volen arribar les entitats veïnals, no impedeix que es tirin en davant les propostes plantejades per les entitats a la comissió, donat que aquestes propostes, tenen per objecte generar sinergies amb els serveis que ara per ara es treballa des de la taula de la mobilitat del Penedès i que és en l’allargament de la línia RT2 fins a Vilafranca i d’altra banda la Generalitat va fer estudies per prolongació de la R8 fins a Vilafranca. Es per aquest motiu que el que proposa les entitats veïnals és generar sinergies amb allò que l’equip de Govern a la Generalitat i la taula de Mobilitat del Penedès impulsa.

Sobre la proposta d’obertura d’un accés a l’estació de Vendrell pel barri del Puig i el Pèlag, des de el grup d’ERC, es va esmenar el text per demanar al MITMA que fes es els treballs per tirar-lo en davant, donat que es l’Estat qui te potestat per fer-ho. Des de les entitats veïnals es va aprovar l’esmena dintre del marc del conveni del col·laboració de les entitats i s’espera que el MITMA, treballi per tirar endavant aquesta proposta que és una demanda de l’AVV Puig i Pèlag que millorarà substancialment la mobilitat i permetrà generar connectivitat entre l’estació de Rodalies i l’aparcament de Puig de forma directa.

Degut a les esmenes, les votacions per aquest punt van quedar de la següent forma.
1. Que s’augmentin els serveis de la RT2 entre Salou Port Aventura fins a l’Arboç. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX. Abstencions Junts, ERC, PSC.
2. Que s’allarguin els serveis de la RT2 fins a l’estació de Vilafranca del Penedès interconnectar les sortides del RT2 amb els R4 a Vilafranca. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX. Abstencions Junts, ERC, PSC.
3. Que el servei de la RT2 doni cobertura al Baix Penedès en els temps que no hi hagi servei directe amb la línia R4 que surt de Sant Vicenç de Calders. A favor COMUNS, CS, CUP, PPVOX. Abstencions Junts, ERC, PSC.
4. Que la R17 faci parades a les estacions entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX. Abstencions Junts, ERC, PSC.
5. Que s’estudiïn solucions per millorar la connectivitat entre les arribades dels R8 a l’estació de Martorell i les sortides de la R4 direcció Sant Vicenç de Calders. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX PSC. Abstencions Junts, ERC
6. Instar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que faci una nova entrada d’accés a l’estació del Vendrell a la banda del Barri Puig Pèlag. A favor COMUNS, CS, CUP, ERC, PSC. Abstencions Junts, PP, VOX

Des de les entitats veïnals es farà seguim ent del compliment d’aquestes propostes que tenen per objecte millorar la situació de la mobilitat de la ciutadania generant sinergies amb serveis existents i accessibilitat a espais d’interès general millorant infraestructures viaries i els accessos a peu al Baix Penedès

xarxavendrellenca@gmail.com
Antonio Garcia 664287541
Oscar Blasco
688977743

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?