Les Jornades Gastronòmiques “Arròs i Tastets del Baix Penedès” ja són aquí i tornen a posar a taula la millor cuina marinera i d’arrossos de la comarca. En aquesta edició de 2025, un total de 26 restaurants hi participen amb propostes creatives, elaborades amb productes de proximitat i maridades amb vins de la DO Penedès. (aeht.es)
Sabors destacats per descobrir
Entre els establiments participants hi trobem:
-
La Mar de Fons (Calafell): fideuà negra de sípia amb allioli, acompanyada de vi Jane Ventura (DO Penedès), per només 8 €.
-
Boho Beach: sorprèn amb un tastet de pop sobre patata, oli d’oliva verge extra, sal Maldon i pebre vermell de la Vera, maridat amb una copa de vi de la DO, per 19 €.
-
Bar Restaurant Meridiano: proposa orada a la planxa amb musclos i cloïsses, amb vi DO Penedès, per 25 €.
-
Restaurant El Rey Pescador: presenta un bacallà a la llauna, maridat amb vi de la denominació per 20 €.
-
4R Miramar: ofereix un arròs sec amb bolets, secret ibèric, foie i pebrots del piquillo, amb vi blanc La Volada, per 26,50 €.
-
Hotel Boutique Akquaaa: la seva proposta és un arròs de pop i escamarlà, amb vi Anaïs (DO Penedès), per 23,80 €.
-
Vell Papiol: suggereix un arròs “a la llauna” mar i muntanya — amb calamar, botifarra negra, cansalada, cloïsses i gambes — maridat amb 2X Ros Marina, per 20 € (mínim 2 persones).
-
Masia de la Platja: aposta per un suquet de rap amb patates de pescador, amb vi DO Penedès, per 45 €.
-
Hotel Adia (Cunit): ofereix un arròs de secret amb bolets, amb vi Finca Viladellops, per 19 €.
-
L’Arrosseria de Cunit: sorprèn amb un arròs del senyoret mar i muntanya amb gamba blanca i cansalada ibèrica, maridat amb Xarel·lo de Viladellops per 26,50 €.
-
Restaurant El Campanar (El Vendrell): proposa un arròs de sepionet, bolets de muntanya i torreznos, amb vi DO Penedès, per 20 €.
I la llista continua amb més propostes a Segur de Calafell, la Bisbal del Penedès i Llorenç del Penedès, cadascuna amb la seva personalitat gastronòmica i maridatge aqui (aeht.es)
Una iniciativa amb arrels i identitat
Aquesta segona edició de les jornades uneix 24 restaurants de Calafell, Cunit i el Vendrell amb vins de 13 cellers de la DO Penedès, entre els quals destaquen Pinord, Agustí Torelló Mata, Jané Ventura, Gramona o Finca Viladellops. Cada establiment presenta un plat pensat per harmonitzar amb el vi, creant una experiència única entre la cuina i l’enologia del territori.
L’esdeveniment es podrà gaudir fins al 6 d’octubre, oferint així setmanes plenes d’arrossos, tastets i vins que posen en valor la riquesa del Baix Penedès.
Les Jornades “Arròs i Tastets del Baix Penedès 2025” es consoliden com una cita imprescindible per als amants de la gastronomia. Una oportunitat per descobrir —o redescobrir— la comarca a través dels seus plats, les seves arrels marineres i la força vinícola del Penedès.
Afegir comentari