previous arrow
next arrow
Slider

El Consell Comarcal del Baix Penedès fa una crida a tota la ciutadania per tal de minimitzar la generació de residus durant la situació originada per el COVID19. És necessari continuar posant especial atenció a les activitats de prevenció i consum responsable a fi de minimitzar la generació de residus. Amb aquest objectiu i seguint les recomanacions de l’Agència Catalana de Residus ha elaborat una breu guia per a la bona gestió dels residus a casa.

-Ara que s’està generalitzant l’ús de guants i màscares entre la ciutadania com a mesures de protecció, un cop aquests elements ja no son útils s’han d’introduir en una bossa perfectament tancada i dipositar a la fracció RESTA (contenidor gris). En cap cas es poden dipositar aquests residus a altres fraccions o al vàter.

-Es recomana portar bosses reutilitzables, cabassos o carretons per fer la compra per evitar l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús. Recomanem triar els productes procurant reduir envasos i embolcalls.

-Eviteu l’acumulació alimentària, no comprar més aliments dels necessaris, l’abastiment està garantit. Porteu una bona planificació dels menús, ordenant bé el rebost i la nevera. Eviteu el consum compulsiu i innecessari.

-Guardeu a casa els residus valoritzables susceptibles de ser portats als punts nets o altres sistemes de recollida selectiva com els residus voluminosos, RAEE (residus aparells electrònics i elèctrics), per a gestionar-los adequadament quan es restableixin els serveis. Recordeu que molts d’aquests serveis, com els de deixalleries mòbils i deixalleria fixa estan fora de servei temporalment. No els llenceu als contenidors de rebuig.

-Guardeu a casa la roba que vulgueu llençar, per a no sobrecarregar els contenidors de residus tèxtils, atès que en aquests moments les botigues de roba de segona mà estan tancades.

-Els residus de medicaments s’han de portar al Punt SIGRE de la farmàcia. Si no els podeu guardar a casa es pot acudir de manera imprescindible a la farmàcia.

-Cal continuar fent la separació en origen i recollida selectiva de les diferents fraccions (orgànica, paper/cartró, vidre i envasos lleugers).

-Llenceu les bosses a dins dels contenidors de carrer ben tancades. En cap cas deixar residus fora per evitar possibles focus de propagació del virus. Cal facilitar les tasques de recollida, neteja i desinfecció i evitar la necessitat de manipulació manual per part del personal del servei de recollida.

-Cal extremar la neteja i no deixar residus al carrer, ni tan sols dins de bosses.

-Rentar-se les mans abans i després de dipositar els residus en el sistema que correspongui.

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?