previous arrow
next arrow
Slider

El partit presenta tres mocions, principalment per recuperar el medi natural, i donar suport a les energíes renovables

Canviem l’Arboç presenta al proper ple ordinari tres mocions per poder ser debatudes i votades al mateix. Una moció per la restitució i protecció del medi natural i cultural enfront de la concessió de l’ampliació de la Pedrera Maria Teresa, una d’altra per donar suport a les energies renovables i per la implantació de criteris d’integració paisatgística, protecció agrícola i d’equilibri territorial i per últim, una moció per la preservació dels elements festius i culturals mitjançant la creació d’una Comissió de Festes.

Des de fa anys, els veïns es troben afectats pels sorolls, els impactes i les vibracions de les pedreres instal·lades als municipis de Castellet i la Gornal i de l’Arboç, que es veuran agreujats per l’ampliació de la pedrera Maria Teresa núm. 4094 que té previst la seva expansió en direcció al poble de la Gornal.

Des del grup municipal afirmen que, a part dels impactes, les molèsties de pols en suspensió, sorolls i vibracions sobre les cases d’aquests nuclis urbans, no es té en compte ni es vetlla per les barraques d’arquitectura de pedra seca existents en la zona d’ampliació catalogades per l’Observatori del Paisatge, que són patrimoni de la humanitat.

En aquesta moció insten a l’Ajuntament de l’Arboç a demanar a la Subdirecció General de Mines del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya que s’executi la restitució paisatgística, que per llei és obligatòria, i que es resolguin i es tinguin en compte les demandes dels veïns afectats, abans de fer efectiva la concessió de l’ampliació, així com instar al mateix ajuntament a fer una defensa del patrimoni arquitectònic de les barraques de pedra seca.

En la mateixa línia, i en matèria de medi ambient, presenten una moció per reiterar l’aposta de l’Ajuntament de L’Arboç per les energies renovables, com a eina fonamental en el canvi energètic fòssil i nuclear així com demanar al govern de la Generalitat la modificació urgent i immediata del decret 16/2019, per acabar d’establir i comunicar els criteris socials, paisatgístics, mediambientals, agrícoles i d’equilibri territorial, i la paralització de totes les tramitacions fins que aquests estiguin aprovats i publicats i que estableixi la participació dels municipis en tots els òrgans d’informació i de presa de decisió relativa a la ubicació d’instal·lacions energètiques al seu terme municipal.

Per altra banda, també presenten una moció per la preservació dels elements festius i culturals demanant així la creació d’una Comissió de Festes que s’encarregui de canalitzar la participació dels diferents grups i entitats del municipi que la conformen en el procés d’elaboració de la programació de les Festes Majors i per a l’assessorament en la creació i desenvolupament d’activitats festives al municipi. També treballar per la preservació d’aquells elements festius i culturals propis del municipi amb especial atenció als elements del Seguici Tradicional.

Amb aquesta moció pretenen posar en valor la cultura tradicional i fomentar a través de la Festa el sentiment de pertinença al municipi.

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?