previous arrow
next arrow
Slider

El Govern es planteja aplicar la prohibició de fumar al carrer i a les terrasses sempre que no es pugui mantenir una distància física de seguretat entre les persones.La mesura ja s’aplica a Galícia i les Illes Canàries i altres comunitats ho estan estudiant.

La mesura prohibeix fumar si no es mantenen els dos metres de distància en espais a l’aire lliure. Constata el risc de manipular la mascareta, el contacte repetitiu amb els dits després de tocar productes o utensilis que poden actuar com a transmissors i la relaxació de la necessària separació entre persones.

Galícia ha estat la primera comunitat autònoma a prohibir fumar al carrer o en espais públics per limitar els riscos de la Covid. Les Canàries també han anunciat la posada en marxa aquesta mesura. D’altres, a banda de Catalunya, han assegurat que ho estant estudiant. Són el País Valencià, Castella-la Manxa, Cantàbria, Astúries i Madrid.

L’argument principal per a la prohibició és que el fum pot ser un vehicle de transmissió del coronavirus. Un punt que no està provat del tot, però hi ha una qüestió que sí que és evident, segons l’investigador de l’IRTA-CReSA i professor de la UAB Joaquim Sagalés:

“La persona que fuma exhala aire de manera més vehement que una persona que estigui respirant de forma normal.”

I per això, si no es respecta la distància de seguretat, un fumador té molts números d’encomanar el virus a les persones del seu entorn.

FONT ACN

 

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?