Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

El rugbi existeix a Calafell des de fa un parell d’anys. Per als joves del Baix Penedès és un esport nou, estrany i al mateix temps atractiu. Però aquest esport va arribar a Barcelona fa més de cent anys quan es va jugar el primer partit oficial entre els equips de l’Espanyol i la Société Patrie. El rival del club “perico” era un combinat format per francesos residents a Catalunya. El resultat va ser de 7 a 0 a favor dels francesos. Deu anys més tard, en 1921, naixeria la Unió Esportiva Santboiana que seria la espurna inicial que eternitzaria l’esport de la pilota oval a Catalunya per sempre, sorgint poc temps després la Selecció Catalana, més popularment coneguda com “El quinze de la Ginesta.” 

D’aquestes històries ens parla l’últim llibre de l’escriptor i director de cinema argentí, establert a Calafell, Laureano Clavero. L’obra es titula Ginesta “Històries del rugbi català” i, en coautoria amb el periodista esportiu Aitor Compañón, a través de deu entrevistes veterans d’aquest d’esport fan un recorregut per la història del rugbi de nostra casa. Clavero ens comenta que “Aquest projecte va néixer fa tres anys amb la idea que sigui un film documental i amb els anys es va transformar en un llibre. Sorgeix de la necessitat d’explicar la història d’un esport poc conegut a Catalunya però amb un recorregut molt intens carregat de glòria i també fracassos.” El director argentí al costat de Compañón continua treballant en el film i espera tenir-lo acabat en uns anys. “Al costat d’Aitor continuem trobant material sobre la història del rugbi la qual cosa inclourem en el film i futurs treballs relacionats amb l’esport de l’oval.”

El llibre compte amb el pròleg del conegut periodista esportiu de TV3 Jordi Robirosa Dejean. Part dels guanys que generi estaran destinades a col·laborar amb el recentment fundat club de rugbi a Calafell, Rugbi Club Castell de Calafell. Al Baix Penedés el llibre es pot aconseguir a la Llibreria Esther al port de Segur de Calafell o a Amazon.

Laureano Clavero és fundador de la productora Mirasud Produccions al costat de Sergio García. Ha dirigit diversos film documentals premiats en diferents països, els quals es poden trobar en la plataforma Amazon Prime Vídeo. Entre les seves pel·lícules podem trobar el llargmetratge “1533 Km . hasta casa” sobre la Guerra de Malvinas o el documental “El diario de Peter Brill” que narra la vida de l’únic pilot alemany que va ser entrenat per a bombardejar Nova York durant la Segona Guerra Mundial. Un dels seus últims llibres és “Enfocando la Segunda Guerra Mundial”, projecte fotogràfic de recreació històrica realitzat al costat del novel·lista David López Cabia i que compta amb el pròleg de l’assessor històric de Steven Spielberg, Dale Dye.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?