previous arrow
next arrow
Slider

Enguany, ens hem tornat a trobar, amb un primer de maig marcat per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19. Davant d’aquesta situació, el jovent dels Països Catalans hem tornat a sortir de nou als carrers per defensar-nos del sistema neoliberal que vulnera els nostres drets. Les dades són clares: les persones d’entre 16 i 29 anys són el col·lectiu més vulnerable de totes les franges d’edat, comportant una taxa d’atur juvenil al voltant del 40% arreu dels Països Catalans.

Els joves som aquells que hem patit les conseqüències de la crisi de 2008, que s’han vist agreujades a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Som aquells a qui no ens contracten perquè consideren què tenim massa estudis o perquè no tenim experiència laboral. I també som aquells que tenim sous totalment desproporcionats amb la feina que fem, els de les hores extra mal pagades o pagades a través de l’economia informal. En definitiva, els joves som els dels contractes temporals, amb pitjors condicions laborals, amb unes jornades infinites i que ens impossibiliten estudiar i treballar alhora, portant-nos a una situació on estudiar es comença a considerar un luxe i no pas un dret. Aquesta és la situació que afrontem milers de joves cada dia.

Sabem que la lluita de classes i l’organització són l’única eina per defensar-nos del sistema capitalista, que salvatgement ens maltracta i ens oprimeix, mercantilitzant i vulnerant els nostres drets. És essencial que aquesta defensa vagi de la mà de la lluita sindical, i que protegint la classe treballadora s’avanci cap a l’alliberament nacional per una república que protegeixi els drets laborals. Només així podrem continuar lluitant per instaurar els nous models de treball, la derogació de la reforma laboral i la llei d’estrangeria, la temporalitat i la precarietat a la qual ens veiem abocats.

El jovent ens plantem per dignificar la nostra vida. Joves precaris? Defensem-nos!

Laura Mata,

Secretària d’Activisme del Jovent Republicà Anoia-Sud

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?