Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Amb la dissolució d’EcoBP, es crearà una nova empresa responsable del tractament dels residus a la comarca.

El Consell Comarcal del Baix Penedès està dissenyant un nou sistema de recollida de residus que contempli les diferents modalitats de recollida més eficaces com el porta a porta, el contenidor intel·ligent o fins i tot el contenidor tradicional en determinats entorns. En declaracions del Conseller Comarcal Miguel Ángel Perín, “el nou model comarcal que s’està elaborant és complex perquè tenim un territori amb diferents tipologies i models convivencials: pobles, urbanitzacions, ciutats, però també masies i barriades. Per això s’ha fet una pròrroga, per poder continuar realitzant el servei, mentre s’acaba de definir la nova estructura i es prepara tota la documentació necessària per poder realitzar la licitació”.

El model de societat mixta públic/privat actual ja no es permet i per tant s’ha de dissoldre l’empresa que actualment realitza la recollida dels residus a la comarca, Ecobp.

El nou model de gestió serà un sistema de recollida de residus sòlids urbans, que contempli qualsevol sistema de recollida. Si un municipi vol, podrà realitzar la recollida porta a porta en part del seu municipi, i el contenidor intel·ligent en una altra part, o el contenidor tradicional… Cada poble podrà adaptar el sistema de recollida segons les seves necessitats.

L’exemple de Bellvei serveix de guia. Amb la implementació del contenidor intel·ligent va passar del 25% al 72% de recollida per fraccions. Recordem l’objectiu que va marcar l’UE d’arribar al 50% de reciclatge el 2020.

Per assolir-ho, a més del canvi de sistema, paral·lelament es potenciarà l’educació i sensibilització per tal que la ciutadania entengui que emigrar cap a una política de reciclatge dels residus ja no és una opció sinó una necessitat imperiosa.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?