Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Albert Pijuan (Calafell, 1985) ha publicat El franctirador (2014), l’inclassificable Ramon Llull. Ara i aquí (2016), el llibre de relats Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà (2017) i Tsunami (Premi Ciutat de Tarragona de novel·la 2020 i Premi Finestres de novel·la 2021). També és traductor i dramaturg, amb una quinzena de peces estrenades, i és professor de l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres de Barcelona.

Tsunami és una novel·la amb un ritme vertiginós i embolcalladora, amb una aposta formal intrèpida que acompanya perfectament una història de corrupció moral, familiar i turística. Els protagonistes són tres cosins provinents de la burgesia catalana amb hotels a Sri Lanka i Mèxic. Tres pijos consentits que viuran un tsunami sense despentinar-se, però que es trobaran amb moltes més onades fetes de bogeria, absurd, desconcert i eufòria buida. Aquests llocs turístics són una escenificació de la vacuïtat, mentre que els estira i arronsa d’aquests cosins i les seves relacions actuen com un teló de fons satíric i alhora afilat i profund sobre el cavall desbocat que és el segle XXI.

Estructurada en tres moments temporals diferents amb punts de vista canviants, permet una visió multifocal sobre els personatges ensenyant el turisme de masses convertit en un mostre, el classisme i el maltractament colonialista o les consciències torturades. Tot plegat exhibint un gran domini de l’oralitat i de la comicitat que, al servei del grotesc i de l’excessiu, mostren les vergonyes d’una societat viciada.

Acte amb els guardonats

Enguany s’ha previst un acte amb els guanyadors dels Premis de la Crítica en llengua catalana 2020 i 2021, tenint en compte que l’any passat no es va poder fer l’acte tradicional. Com és habitual, es farà a la Biblioteca de Catalunya i es clourà amb un brindis a l’exterior. Serà dijous 17 de juny a les 19.30 h a la Sala de Llevant de la biblioteca.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?