Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

◼ Aquesta distribució forma part de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides FEAD 2021.
◼ A més del programa FEAD, la Creu Roja compta amb d’altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només de productes d’alimentació, sinó també d’altres productes de primera necessitat.

La Creu Roja comença aquest mes la distribució de 226.238 kg d’aliments a la demarcació de Tarragona, que arribaran a 18.283 persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta partida forma part de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides 2021, posat en marxa pel ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) a través del Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA).

El programa, que està cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, distribuirà 23,7 milions de kg d’aliments a tot l’estat, dels quals més de 11,8 milions seran repartits per Creu Roja.

Els aliments a distribuir són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles i de fàcil transport i emmagatzematge. Els kits que es repartiran inclouen arròs, mongetes cuites, llet UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i conserves infantils de fruita i pollastre.

La Creu Roja durà a terme la distribució d’aliments a través de 12 assemblees locals de la demarcació de Tarragona i de 25 entitats associades al repartiment.

A nivell estatal més de a 746.800 persones ateses per la Creu Roja es beneficiaran d’aquesta primera fase del programa FEAD 2021.

Diverses iniciatives per assegurar l’accés a aliments i béns bàsics A més d’aquest important Programa d’Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb d’altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només amb productes d’alimentació, sinó també amb altres productes de primera necessitat, com els d’higiene.

Les ajudes a les persones més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques es duen a terme tant a través del lliurament de ‘cistelles bàsiques d’aliments’ com de ‘targetes moneder’ que permeten adquirir productes en diversos establiments comercials.

D’aquesta manera els beneficiaris poden accedir a una major varietat de productes per tenir una dieta més saludable i equilibrada. El sistema de targetes moneder permet a les famílies tenir accés a aliments frescs i de temporada, que són més difícils d’emmagatzemar i de distribuir, aconseguint així reduir l’impacte ambiental i assolir una major eficiència en la gestió de les ajudes per alimentació.

Una part important d’aquestes ajudes s’aconsegueix gràcies a donacions d’empreses que de manera solidària contribueixen a pal·liar la necessitat bàsica d’alimentació, així com també a través de la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions (de tots els nivells territorials) amb les quals s’han establert convenis de col·laboració per a atendre aquesta important necessitat.

Tota la labor realitzada en els programes i projectes es duu a terme gràcies a la imprescindible tasca de centenars de persones voluntàries que de manera altruista i compromesa s’involucren en el repartiment d’aquestes ajudes a les famílies més vulnerables.

Durant l’últim any, a causa de l’impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19, les demandes d’ajuda alimentària a Creu Roja s’han multiplicat per cinc.

Més informació:

Dades de distribució del programa FEAD a nivell nacional:
https://www.fega.es/es/ayuda-alimentaria/ayuda-las-personas-mas-desfavorecidas

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?