- Comença el lliurament de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides (FEAD) amb el repartiment de més de 621 mil quilos a les comarques tarragonines.
- Més de 15.396 persones en situació de vulnerabilitat es podran beneficiar d’aquesta distribució d’aliments, que es realitza a 12 assemblees locals de Creu Roja i 25 organitzacions associades de repartiment
- Des de 12 assemblees locals de Creu Roja a la demarcació de Tarragona, i juntament amb 25 organitzacions associades de repartiment, ja han començat a repartir-se els productes d’alimentació de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides, FEAD 2022. Durant les pròximes setmanes, més de 310.000 quilos d’aliments arribaran a les famílies en situació de vulnerabilitat de la demarcació a través de Creu Roja, entitat encarregada del 50% de la distribució d’aquest programa a nivell estatal juntament amb la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL).
El programa està cofinançat en un 100% pel fons d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-UE) per incrementar el suport al Fons d’Ajuda Europea per a les persones més Desfavorides (FEAD) amb l’objectiu d’abordar la situació dels qui s’han vist afectats socialment i econòmicament per la crisi de la COVID-19.
El Programa FEAD contribueix a pal·liar les pitjors formes de pobresa, subministrant ajuda no financera a les persones més desafavorides en forma d’aliments i mitjançant activitats d’inclusió social. El Programa 2022 es desenvoluparà en dues fases en què es té previst atendre més de 15.300 beneficiaris a la província de Tarragona a qui es distribuiran un total de 621.788 quilos d’aliments.
A més del lliurament de l’aliment, totes les organitzacions oferiran com a mesura d’acompanyament bàsic informació sobre els recursos socials més propers, elaborada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.
L’alimentació, com a dret fonamental de totes les persones, ha de ser entesa com a alimentació digna i adequada, motiu pel qual la cistella d’aliments que es lliura a les persones beneficiàries d’aquest programa conté productes essencials, de fàcil transport i emmagatzematge, que suposen una gran ajuda al dia a dia de les famílies vulnerables. Així doncs, per a aquesta primera fase s’inclouen: llet, oli d’oliva, arròs blanc, mongetes cuites, conserva de tonyina, macarrons, tomàquet fregit en conserva, galetes, macedònia de
verdures en conserva, fruita en conserva, cacau soluble i potets infantils d’arròs amb pollastre i de fruita per a les famílies amb infants a càrrec.
El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), és qui s’encarrega de la selecció dels aliments que segueixen criteris bàsics de qualitat i varietat, fàcil manipulació i conservació, llarga vida útil i amb un format adequat per a la destinació final de l’aliment.
Fins a 658.685 persones a tot l’Estat es beneficiaran d’aquests productes que es distribuiran des de Creu Roja i les organitzacions associades en aquesta primera fase del programa FEAD d’enguany.
Altres ajudes per complementar el programa FEAD
A més d’aquest important Programa d’Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb d’altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques (no només de productes d’alimentació, sinó també d’altres productes de primera necessitat, com ara els d’higiene personal i de la llar).
Una part important d’aquestes ajudes es concreta en l’entrega de ‘targetes moneder’ que permeten a les famílies poder adquirir productes directament en establiments comercials per un import determinat. A través d’aquest sistema les beneficiaries poden accedir a aliments frescs i de temporada, adequats a les seves necessitats. Així, s’obre el ventall de productes als quals es pot accedir, afavorint una alimentació saludable i variada, i reduint l’impacte ambiental en la gestió de les ajudes per alimentació.
Bona part d’aquestes ajudes es poden oferir gràcies a donacions d’empreses, que solidàriament contribueixen a pal·liar aquesta greu forma de vulnerabilitat, i a la col·laboració amb institucions i administracions (de tots els nivells territorials), amb les quals s’han establert convenis de cooperació per a atendre les necessitats bàsiques d’alimentació.


L'informatiu, TERCER SECTOR






Afegir comentari