Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès

Avui, dissabte 30 de maig, s’ha publicat al BOE  l’”Ordre SND/458/2020, de 30 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 3 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat”.

En aquesta Ordre es regulen les condicions de la fase 3 del desconfinament (només aplicable a les illes de Formentera, la Gomera, Hierro i la Graciosa,  i mesures de flexibilització de la fase II ( que amplia el seu àmbit territorial) i  de la fase I.

 

FASE 3

En els capítols I al XII, que contenen els articles 1 al 43, així com en les disposicions addicionals primera, segona i tercera,  es regulen les condicions de la fase 3 del pla de desconfinament estatal, si bé en el moment de la seva entrada en vigor, a les 00:00h hores del dia 1 de juny de 2020, només seran aplicables a l’illa de Formentera (Illes Balears),  i a les Illes de la Gomera, Hierro i la Graciosa (Illes Canàries).

 

FASE 1

La disposició final primera de l’Ordre modifica l’”Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional, establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat”:

 • A Catalunya seguiran en fase 1 les regions sanitàries de Lleida i Barcelona, amb l’excepció, en aquest darrer cas, de les àrees des gestió assistencial de l’Alt Penedès i el Garraf.

Indiquem a continuació els canvis que son d’aplicació a les unitats territorials catalanes en fase 1.

 • Modificació de l’apartat 5 de l’article 6. En els lavabos, vestidors, emprovadors, sales de lactància o similars oberts als clients, visitants o usuaris, amb un  espai  de més de 4 m2 que disposin de més d’una cabina o urinari,  s’hi permet una ocupació màxima d’un terç del nombre de cabines/urinaris, mantenint una distància de seguretat de 2 metres. Aquesta mesura es fa extensiva als lavabos de locals i establiments en què es desenvolupin actes i espectacles culturals ( article 35.4).
 • Modificació del paràgraf a) de l’apartat 1 de l’article 11.  Una de les neteges dels establiments i locals oberts al  públic s’haurà de fer en finalitzar el dia o abans del reinici de l’activitat l’endemà.
 • Modificació de l’apartat 1 de l’article 15. Es preveu que, en el cas que la llicència per a terrasses d’hostaleria i restauració sigui concedida per primera vegada, s’hauran de limitar al 50% les taules permeses per a aquest any.
 • S’afegeix un paràgraf i) a l’apartat 1 de l’article 34, segons el qual en els locals i establiments en què es desenvolupin actes i espectacles culturals es facilitarà l’agrupació de convivents, mantenint la distància de seguretat amb la resta dels espectadors.
 • Modificació de l’apartat 3 de l’article 41. S’inclouen les piscines com a instal·lacions esportives a l’aire lliure, però es manté l’exclusió de les zones d’aigua recreativa.
 • Modificació del capítol XIV, relatiu a les condicions per al desenvolupament d’activitats en la natura per tal d’incloure-hi la possibilitat de realitzar les activitats esportives, culturals o recreatives permeses en fase 1 als espais naturals ubicats en la unitat territorial de referència.  En tot cas les autoritats competents podran adoptar mesures restrictives de l’accés als espais naturals de la seva competència que considerin que hi ha risc de formació d’aglomeracions.
 • S’introdueix una nova disposició addicional sisena en virtut de la qual  s’apliquen a la fase 1 les mesures en matèria d’activitats esportives previstes als articles 40 (entrenament total o pre-competició a lligues professionals), 41 (Represa de la competició de les Lligues Professionals) i 43 (Obertura de piscines per a ús esportiu) de l’Ordre SND/414/, de 16 de maig, per la qual es regula la fase 2.

 

Enllaç al text consolidat de  l’”Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional, establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat”:

ENLLAÇ

 

 

FASE 2

La disposició final segona de l’Ordre modifica l’”Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional, establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat”:

 • A Catalunya seguiran en fase 2 les regions sanitàries de Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran i Terres de l’Ebre, i a partir del dilluns 1 de juny s’hi afegeixen Catalunya Central, Girona i les àrees de gestió assistencials de l’Alt Penedès i el Garraf.

Indiquem a continuació els canvis que son d’aplicació a les unitats territorials catalanes en fase 2:

 • Modificació de l’apartat 5 de l’article 6. En els lavabos, vestidors, emprovadors, sales de lactància o similars oberts als clients, visitants o usuaris, amb un  espai  de més de 4 m2 que disposin de més d’una cabina o urinari,  s’hi permet una ocupació màxima d’un terç del nombre de cabines/urinaris, mantenint una distància de seguretat de 2 metres.
 • Modificació del paràgraf a) de l’apartat 1 de l’article 11.  Una de les neteges dels establiments i locals oberts al  públic s’haurà de fer en finalitzar el dia o abans del reinici de l’activitat l’endemà.
 • S’introdueix un apartat 12 a l’article 40, relatiu a l’entrenament total o pre-competició en lligues professionals.
 • Modificació de l’apartat 4 de l’article 42, per admetre, en les instal·lacions esportives cobertes, les modalitats esportives que es practiquen per parelles.
 • Modificació de l’apartat 4 de l’article 43, relatiu a l’obertura de les piscines per a ús esportiu, per establir que EN tot cas, també quan la piscina es divideixi per carrers d’entrenaments, el límit d’aforament serà del 30%.
 • Modificació del capítol XII, referent a les condicions per a la celebració de congressos, trobades, reunions de negoci i esdeveniments, bàsicament per clarificar que el concepte “eventos” és una més de les activitats autoritzades en el termes del capítol i no un concepte que englobi les altres activitats, com podia deduir-se del text originari.

Enllaç al text consolidat de l’Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional, establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat”.

ENLLAÇ

 

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Recomanem:

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?