Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Si alguna cosa és més que obvia és que la indústria és un motor econòmic estable. Mentre el turisme i per tant el comerç orientat a aquest públic depèn exclusivament de temporades adients climatològicament parlant, és la indústria la que aporta una estabilitat tant en el teixit empresarial com en el dels llocs de treball.

A la nostra comarca estem acostumats a realitzar accions per incentivar el turisme, inclòs el consum en comerç local, malgrat això ens trobem que al nostre territori hi han moltes empreses que directament o indirectament estan realitzant tasques industrials. Pot ser que siguin les grans oblidades pels Ajuntaments i altres departaments superiors, el que es pensa és que si una empresa s’instal·la a l’Arbós, d’altres Ajuntaments no han de fer res, però el que no es té en compte que els llocs de treball no arriben només d’aquesta població.

En absolut vull dir que la culpa sigui dels Ajuntaments, molts d’ells han fet esforços que no tocaven per mantenir algunes de les plantes obertes, però no està en les seves mans que aquestes tinguin vendes o que el seu producte sigui viable. En un temps on el “just in Time” s’aplica a tot el teixit industrial automobilístic només amb accions comercials de les empreses poden garantir un mínim de vendes, al mateix temps que si la societat no disposa de diners per comprar-los, em temo que tenim un peix que es mossega la cua.

Hem publicat un article:

Tancament de Glass, reportatge de la manifestació inici de la vaga a Saint Gobain

Com deia les empreses que estan sota el sistema del “just in time” tenen el costum de fer una miqueta el que els vingui de gust. Paguen el que han de pagar i fan el que volen amb les instal·lacions i amb el personal. En estar, moltes d’elles, dirigides des de fora del territori no tenen el sentiment de terra que tenen treballadors i tots nosaltres.

Per altra banda es parla de pèrdua de llocs de treball directes però també cal pensar en tots els serveis o feines que es subcontracten… Conductors, netejadors/es o tècnics de manteniment.

A més, tot i que no podem confirmar, es parla d’altres tancaments d’altes indústries que de segur farà de bola neu i arrossegarà a multituds d’acomiadaments.

Si més no, pot ser caldría anar pensant en qué podem ocupar el territori per dotar-lo de serveis industrials, sent una de les comarques amb més atur probablement és un bon moment deixar de pensar en el turisme i fer alguna cosa per millorar el teixit industrial, com deia proporciona estabilitat i confiança en el territori.

En un any on turisme i comerç han fet fallida econòmica mercè al punyeter COVID-19 i que tot just s’aguanta per la capacitat dels comerciants en reinventar-se i procurar proporcionar raons a les empreses per estar aquí.

El personal el tenim, l’espai també, s’està millorant la cobertura de les telecomunicacions, les carreteres són bones (cares, però bones), personalment no veig cap problema per atreure a la indústria que ens cal al Baix Penedès.

Òbviament els Ajuntaments, propietaris dels terrenys i personal haurem de fer algun esforç per atraure’ls però es pot fer, només ens hi hem de posar a fer feina.

Article d’opinió d’en
Miquel Pujante.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?