previous arrow
next arrow
Slider

Després de l’estiu arriba la tornada a l’escola: tornar a llevar-se d’hora, als deures, a les extraescolars… I això, a vegades els costa molt d’acceptar i més enguany, que sumen més de 6 mesos sense anar a classe. Les rutines, els límits i els horaris poden ser els nostres aliats per a no caure en el caos i reduir conflictes. Perquè la tornada a l’escola no sigui tan difícil, recomanem tenir en compte els punts següents:
Per a començar, és important generar una bona rutina de somni. És a dir, mantenir un horari estable a l’hora de ficar-nos al llit i llevar-nos, evitar activacions abans d’anar a dormir (això implica jocs electrònics o ús de pantalles), sopar un parell d’hores abans de dormir, i seguir sempre el mateix ordre en els passos.
De la mateixa forma que els nostres fills coneixen la rutina en el col·legi, és fonamental que coneguin la rutina de les tardes. Han de saber quin dia tenen activitats extraescolars, quan han de dutxar-se, quan fer els deures… en definitiva, tenir ordre i estructura. Els nens necessiten veure-ho de manera explícita pel que es recomana crear un horari que inclogui totes les activitats (berenar, deures, oci, dutxa, preparar la motxilla, sopar, llegir i dormir). L’horari pot ser de molts tipus, però l’important és que ho feu conjuntament perquè prenguin consciència del que toca a cada moment.
El lloc d’estudi ha de ser un espai el més controlat possible per a evitar distraccions i pèrdues de temps. Per això, seria ideal que fos sempre el mateix (sense distraccions ni joguines), que estigui ordenat (que cada objecte tingui el seu lloc), per la qual cosa caldrà crear espais de magatzematge, que es tingui el material necessari i que es disposi d’un rellotge que el nen comprengui (millor l’analògic).
És fonamental també que els nens tinguin temps d’oci, es moguin i es relacionin. I una manera de fer-ho són les activitats extraescolars. Trobeu una activitat idònia per als vostres fills, aquella que els agradi, no la que ens agradi a nosaltres. Tampoc li ompliu d’activitats cada dia. Dues o tres tardes a la setmana, són la freqüència idònia

Per faros.hsjdbcn.org / AMIC – AMIC – Redacció

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?