Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Ja fa uns dies que estic fent suport a la feina de recopilar i publicar les notícies que surten en aquest web. El primer que he de dir és que no sóc periodista titulat, si més no un redactor publicitari i/o professional del posicionament orgànic en cercadors. (o copywriter com agrada dir en l’actualitat) Tot i que les meves habilitats tècniques (informàtiques) són les que m’han apropat a aquest mitjà.

Sempre procuro que mai es noti el meu “color” polític, ja que en tot cas (per encertat o desencertat que sigui) no té res a veure amb aquest mitjà. La nostra relació endogàmica ho demostra i tot que ambdós estem en un color tolerant tampoc tenim un llinatge igual.

Voldria deixar-vos una fabula, i així il·lustrar el que més endavant diré:

Vet aqui en un temps passat sis savis homes que vivien en un petit llogaret. Els sis eren cecs. Un dia, algú va portar un elefant al llogaret. Davant tan gran situació, els sis homes van buscar la manera de saber com era un elefant, ja que no el podien veure.

– Ja ho sé -va dir un d’ells-. Palpem-ho!
– Bona idea -van dir els altres-. Així sabrem com és un elefant.
Tal dit tal fet. El primer va palpar una de les grans orelles de l’elefant. La tocava lentament cap endavant i cap endarrere.
– L’elefant és com un gran ventall -va dir el primer savi.
El segon, tantejant les potes de l’elefant, va exclamar: “és com un arbre!”.
– Tots dos esteu equivocats -va dir el tercer savi i, després d’examinar la cua de l’elefant va exclamar-. L’elefant és com una soga!
Justament llavors, el quart savi que estava palpant els ullals va bramar: l’elefant és com una llança!
– No!, no! -va cridar el cinquè-. És com un alt mur (el cinquè savi havia estat palpant el costat de l’elefant).
El sisè savi va esperar fins al final i, tenint agafada amb la mà la trompa de l’elefant va dir: “esteu tots equivocats, l’elefant és com una serp”.
– No, no. Com una soga.
– Serp.
– Un mur.
– Esteu equivocats.
– Tinc raó.
– Que no!
Els sis homes es van enaltir en una interminable discussió durant hores, sense posar-se d’acord sobre com era l’elefant.

Per a valorar les opinions dels altres, cal escoltar

Alguna cosa que podem treure en clar d’aquest conte és que per a valorar les opinions dels altres cal aprendre a escoltar. Els sis savis del conte no atenien el que deien els seus companys, tan sols afirmaven allò que havien sentit amb les seves mans. Però, això era tan sols una suposició.

Al final, cap d’ells es va acostar a la veritable imatge de com és un elefant, encara que tots defensaven amb tenacitat la seva opinió. Això, que ens pot semblar tan absurd, succeeix amb freqüència. Certament, tots ells tenien raó en la seva percepció. No obstant això, cap coincidia amb la realitat. Cap era capaç, tampoc, de valorar les opinions dels altres.

Tot això ve a les reaccions que han creat les nostres publicacions en les xarxes socials. Reaccions que sense fonament de recerca s’han dedicat a propagar FAKES (notícies falsificades) només perquè s’acosta a les seves opinions.

En cap cas han estat continguts d’opinió, ni meva ni de cap redactor d’aquesta casa. Simplement aquesta setmana s’han produït una ingent quantitat de notícies relacionades amb la covid-19 i amb les mesures dels Governs locals o nacionals.

No entraré en el just o injust les mesures preses pels responsables de la salut de tots nosaltres. El fet de coartar llibertats sempre ho considerarem injust, però de vegades cal saber distingir entre llibertat i llibertinatge.

Una cosa que també vull dir, sense deixar de ser opinió personal, és el referent a l’ús de màscares. No es tracta de protegir a l’usuari d’aquesta, si no és per a evitar que si una persona està contagiada, sigui per l’alè o la humitat despresa de la respiració, contagiï a una altra. Recordem que es tracta de protegir-nos a tots i no sols de fotre a la gent.

No entraré en el just que és el tancament d’establiments mentre que uns altres romanen oberts. Més enllà de l’irregular és que al no tancar els llocs de treball no essencial l’ús dels mitjans de transport públic continuen sent un problema de densitat poblacional. El confinament va funcionar perquè tot estava tancat, tothom estàvem confinats i les sortides eren les justes i necessàries.

En tot cas, el que m’agradaria no és disculpar-me pel que hem publicat en aquest mitjà, solament volia dir el que sento i el que penso… Sense amagar-me darrere la imatge corporativa del canal i a cara descoberta.

Miquel Pujante
Coordinador de calafellonfire i desmárcate ¡YA!

Recordeu que el Canal Baix Penedès és una eina per mantenir informada a la població de tots els aspectes que els cal saber, si coneixes qualsevol informació que sigui rellevant per a tu o els teus veïns no dubtis en fer-nos-ho saber.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?