previous arrow
next arrow
Slider
  • Des de la CUP es considera prioritari un pla de xoc per frenar la pèrdua de llocs de treball i garantir la supervivència del teixit industrial

La CUP del Penedès ha fet una roda de premsa davant de l’empresa Saint-Gobain de l’Arboç en la que, acompanyada de treballadores en lluita de diverses empreses, ha explicat quina és la seva aposta per garantir el futur industrial de les comarques penedesenques.

Per la CUP el manteniment de la indústria i frenar la destrucció de llocs de treball són les principals prioritats i exigeixen a la Generalitat que s’hi impliqui. Per la formació de l’esquerra independentista és imprescindible que l’administració pública recuperi un paper actiu en l’economia i que intervingui per frenar les deslocalitzacions amb un pla de xoc immediat que actuï sobre els conflictes que ja estan oberts. Per això, la CUP considera essencial garantir la continuïtat dels centres com Alfisa, de Santa Margarida i els Monjos, que es troba en un concurs de creditors. En aquest sentit, posen sobre la taula la possibilitat que, en cas de no trobar un comprador que es comprometi amb el manteniment de la producció i dels llocs de treball, sigui la Generalitat directament qui ho faci. En altres conflictes oberts, com el cas de les empreses subcontractades per Saint-Gobain, des de la CUP s’insta a la Generalitat a buscar una solució per prop dels seixanta treballadors afectats i que en cas de que no sigui possible, dur a terme un pla d’acompanyament de cara a una sortida cooperativa per la seva activitat.

En qualsevol cas, la CUP considera que la Generalitat és responsable del futur del sector industrial al Penedès, en especial al Baix Penedès, una comarca que té una de les taxes d’atur més altes del país. La CUP demana a la Generalitat i a tots els agents implicats al territori que es comenci a treballar immediatament en un pla per un nou model d’indústria al Penedès que passi per crear i potenciar un sector industrial sostenible, respectuós amb l’entorn paisatgístic i amb un pes significatiu de la indústria pública i cooperativa.

La CUP també ha volgut interpel·lar als alcaldes i regidores de PSC i de Comuns per tal que exigeixin al govern de l’estat la derogació de la reforma laboral, que deixa sense cap protecció als i les treballadores afectades en qualsevol conflicte laboral.

A la roda de premsa hi han participat treballadors d’Alfisa i de Bergé que han explicat la situació en què es troben. En ambdós casos han reclamat a l’administració la intervenció en uns conflictes laborals que entre tots dos afecten directament a més de 140 famílies.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?