previous arrow
next arrow
Slider

El termini de sol·licituds és obert fins a l’11 de desembre

Aquest dijous, 26 de novembre, s’ha obert el termini de sol·licituds de la segona convocatòria d’ajuts al comerç, turisme, restauració i autònoms locals de l’Ajuntament de Calafell. Aquesta segona tanda de subvencions als establiments, empreses i autònoms afectats per la pandèmia, compta amb un fons de 350.000 euros.

El termini de sol·licituds és obert fins al proper 11 de desembre. En aquest enllaç hi trobareu més informació sobre la convocatòria i l’accés a la tramitació en línia de les peticions.

L’import de 350.000 euros prové dels diners que no van poder adjudicar-se en la primera convocatòria dels ajuts, per diverses circumstàncies. La segona és una convocatòria de repesca, per donar una nova oportunitat als negocis locals que no ho van aconseguir en la primera.

L’Ajuntament facilita les coses, baixant del 70% a les 50% les pèrdues sofertes, la qual cosa permetrà recuperar sol·licituds descartades en la primera ocasió. Tanmateix, continuarà sent imprescindible acreditar tant les pèrdues com la resta de condicions. En particular, la condició prèvia de no tenir deute deutes pendents amb l’Administració, que ha provocat la desestimació de bona part de les peticions de la primera convocatòria.

En aquest sentit, l’Ajuntament recomana regularitzar aquests deutes. Això no implica necessàriament pagar-los, ja que el contribuent pot optar per fórmules de fraccionament o d’ajornament. Un cop fraccionada o ajornada la quantitat, aquesta deixa de ser considerada deute pendent i es pot accedir als ajuts.

Qui es torni a presentar no caldrà que aporti de nou la documentació que ja va aportar en la primera ocasió. Només hauran de lliurar la nova, que justifiqui la sol·licitud. Important: els sol·licitants que han aconseguit ajut en la primera convocatòria no es poden presentar a la segona.

“Davant d’una situació excepcional, hem tirat endavant mesures excepcionals”, ha dit la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra. Ha afegit: “Comerços, restauradors, hotelers, autònoms i petits professionals estan tocats per la crisi econòmica que ha provocat la Covid-19 i aquests diners, que poden acumular-se a qualsevol altra subvenció, estic segura que seran molt benvinguts”.

Lastra ha dit també: “Els ajuts a l’economia local de Calafell són dels més alts que estan donant els ajuntaments. Però és que hem de mimar els sectors que són la base econòmica del municipi, i dels quals depenen més treballadors i famílies”. Els ajuts a l’activitat econòmica local eren una de les mesures del Pla de Rescat aprovat la passada primavera per l’Ajuntament, que preveia també ajuts per a les famílies i persones amb dificultats socials i econòmiques provocades per la Covid-19.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?