previous arrow
next arrow
Slider

El creixement demogràfic i la matrícula viva fan necessari augmentar l’oferta educativa

L’Ajuntament de Calafell busca terrenys per a un institut-escola al nucli de la Platja. El departament d’Ensenyament de la Generalitat li ha demanat la cessió d’un espai per poder edificar un nou centre educatiu al municipi, que ajudi a encarar l’elevada demanda escolar, pel creixement demogràfic i la matrícula viva.

“En la darrera reunió de la taula mixta Ensenyament-Ajuntament, la Generalitat va posar sobre la taula la necessitat de comptar amb un nou centre i ens va demanar que anéssim pensant en una ubicació”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

La població del municipi està creixent, des de fa tres anys, un miler d’habitats nets per any. És més, l’alta volatilitat demogràfica, amb nous habitants que arriben en qualsevol època del curs, ha generat una matrícula viva que dificulta qualsevol planificació. “Ensenyament veu que els centres actuals no podran absorbir aquesta demanda i aviat, potser ja el proper curs, hi haurà dificultats per atendre tota la demanda”, afegeix l’alcalde.

El nou centre respondrà a la fórmula de l’institut-escola, que ja s’aplica arreu i que reuneix els ensenyaments de primària i de secundària en un mateix indret. La idea és ubicar-lo al nucli de la Platja, l’únic que no té cap centre educatiu. Aquesta ubicació tindria dos efectes afegits. Un, descongestionar l’Institut Camí de Mar, que està al límit de la seva capacitat. L’altre, vincular l’escola Vilamar al nucli de Segur, per descarregar les altres escoles del barri (el Mossèn Cinto i la Ginesta. Actualment, el Vilamar acull tant alumnes de la Platja com de Segur.

Ampliació de l’Institut La Talaia

D’altra banda, l’Ajuntament ha demanat a Ensenyament l’ampliació de l’Institut La Talaia, de Segur de Calafell. “El centre està molt ple i cal ampliar-lo ja, per a la qual cosa existeixen terrenys suficients. De les tres línies actuals, quatre en algun curs, ha de passar si més no a cinc línies, com té per exemple l’Institut Camí de Mar”, diu Ramon Ferré.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?