previous arrow
next arrow
Slider
  • La multinacional comunica als sindicats el cessament de l’activitat i agreuja la crisi del sector de l’acte a Catalunya

La crisi de la indústria de l’automoció a Catalunya avança amb el tancament de la fàbrica de Bosch a Lliçà d’Amunt on treballen uns 336 empleats. La decisió l’ha comunicat aquest matí l’empresa als representants de la plantilla.

Fonts sindicals han explicat que la multinacional té intenció de tancar les instal·lacions, en les quals es produeixen mecanismes de frenat per a automòbils, abans de final d’any. La justificació que ha donat la direcció de l’empresa de components d’automoció és per una “raó econòmica”. La producció s’emportarà a Wroclaw, Polònia.

La clausura de l’activitat es produeix només cinc mesos després que la companyia optés pel tancament de l’altra fàbrica que tenia situada a Castellet i la Gornal. Entre les dues empreses, el nombre de treballadors afectats és de 636 persones.

Castellet i la Gornal, especialitzada en motors per a eixugaparabrises de cotxes, sumava 300 treballadors, després d’anys amb caiguda de l’activitat des del pic de 1.200 treballadors. L’argument per a aquest tancament va ser que el negoci no resulta rendible davant l’increment de la competència i la caiguda de la producció global de cotxes.

Yolanda Funes, secretària del sector Acte UGT-FICA de Catalunya, ha explicat que el tancament de les dues fàbriques amb tan poca diferència de temps mostra que forma part d’una “estratègia” de la companyia. Funes va lamentar que una empresa alemanya dugui a terme deslocalitzacions com la que volen executar amb la plantes catalanes només per a obtenir millors resultats.

UGT-FICA de Catalunya assegura que tant en el tancament anunciat avui en Lliçà com en el de Castellet “la multinacional alemanya ha actuat amb crueltat, duent a terme una política insolidària i egoista molt lluny dels valors que com a fundació defensa.

El sindicat ha recordat que “des de fa anys, les plantilles de les fàbriques de Lliçà i Castellet han dut a terme importantíssims esforços -congelacions i reduccions salarials, reduccions de plantilla…- amb la finalitat de fer més atractiva la continuïtat i l’activitat industrial d’aquests centres”. El sindicat ha afegit que “Bosch no ha sabut donar valor a aquests esforços i ha anat directament a una deslocalització sense escrúpols”.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?