Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès fan front comú davant els nombrosos intents per instal.lar parcs fotovoltaics a la comarca. De forma unànime, consideren que les instal·lacions d’energies renovables no aporten cap benefici als municipis que les acullen: ni llicències d’activitats, ni llocs de treball, ni una rebaixa en el preu del contracte de subministrament d’electricitat per als veïns. Per contra, malmeten el paisatge del conjunt de la comarca, fan que es perdin llocs de treball, empobreixen l’economia i atempten contra el model de comarca que tots volem.

Per aquest motiu, alcaldes i alcaldesses de tots els pobles de la comarca van acordar sumar esforços per fer pressió política i canviar el marc normatiu que facilita les instal·lacions d’energies renovables per considerar-les d’interès públic, sense aprofundir en altres interessos públics com el model de comarca, la preservació del paisatge de la vinya, l’enoturisme o la qualitat de vida de les persones que viuen a cada territori.

Tots els alcaldes i alcaldesses van acordar també consensuar les al·legacions dels ajuntaments que hagin d’informar sobre les sol·licituds d’instal·lació de camps de plaques fotovoltaiques.

El Decret Llei 16/2019, de 26 de novembre, de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables serveix per desposseir els ajuntaments de competències per decidir sobre aquestes instal·lacions. El mateix decret llei diu, literalment, article 7.2: “el caràcter agrícola o forestal del terreny no constitueix, per si mateix, un obstacle per a la seva
implantació”. Això vol dir que la preexistència de vinyes, oliveres o altres conreus i, fins i tot de masses arbòries, no impedirà l’autorització de parcs eòlics i de plantes fotovoltaiques.

Podeu llegir el manifest en el següent enllaç: https://drive.google.com/file/d/1WAwoQtPJ7yRvT2cSzH_3taoE2KFxx9KP/view?usp=sharing

Departament de Comunicació del Consell Comarcal del Baix Penedès.

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?