Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
Erem necessaries
previous arrow
next arrow

Es tracta de la 2a fase, i última, del Programa d’Ajuda Alimentària a les Persones més Desafavorides FEAD 2021, cofinançat per la Unió Europea i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació

Els més de 17,7 milions de quilos d’aliments de la segona fase del Programa d’Ajuda Alimentària FEAD 2021 comencen a arribar a les llars de les persones més desafavorides. A la demarcació de Tarragona es repartiran un total de 371.209 kg a partir d’aquest mes i fins a final d’any, que arribaran a 18.283 persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta ajuda se suma als 226.238 kg d’aliments distribuïts a la província durant la primera fase el trimestre anterior.

El programa FEAD contribueix a pal·liar les situacions d’extrema pobresa, subministrant ajuda no financera a les persones més desafavorides en forma d’aliments. En aquesta segona fase les famílies en dificultat social es beneficiaran d’una cistella de productes bàsics, de fàcil transport i emmagatzematge. Concretament s’entregarà: arròs blanc, cacau soluble, tonyina en conserva, galetes, cigrons cuits, macedònia de verdures en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, llet UHT i preparats infantils de fruita i pollastre.

page1image46237312page1image35892864

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) s’encarrega de la selecció dels aliments que es distribueixen, seguint criteris bàsics de qualitat i varietat, fàcil manipulació, conservació i llarga vida útil amb un format adequat per al destí final de l’aliment.

En aquest segon repartiment es lliuraran el 60% del total dels productes anuals, ja que aquest any 2021 es realitzarà en 2 fases, i no en 3 com en d’altres ocasions.

L’ajuda del programa, que està cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, serà distribuïda al 50% per Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) a nivell estatal. A Tarragona, Creu Roja durà a terme el repartiment d’aliments a través de 12 assemblees locals i de 25 entitats associades.

Diverses iniciatives per assegurar l’accés a aliments i béns bàsics

A més d’aquest important Programa d’Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb d’altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només amb productes d’alimentació, sinó també amb altres productes de primera necessitat, com els d’higiene.

Les ajudes a les persones més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques es duen a terme tant a través del lliurament de ‘cistelles bàsiques d’aliments’ com de ‘targetes moneder’ que permeten adquirir productes directament als establiments comercials col·laboradors. D’aquesta manera els beneficiaris poden accedir a una major varietat de producte, també fresc i de temporada, per tenir una dieta més saludable i equilibrada. A més, el sistema de targetes dignifica la situació dels beneficiaris, ajuda a reduir l’impacte ambiental i a assolir una major eficiència en la gestió de les ajudes per alimentació.

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?