Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

El Gran Recapte és imprescindible per a donar
resposta a la demanda social d’aliments

  • Impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, avui s’ha presentat la 13a edició del Gran Recapte, la recollida se celebrarà del 19 al 27 de novembre, tornarà a ser virtual i aquest any se suma la participació del petit comerç amb donacions mitjançant una App
  • Els voluntaris i les voluntàries seran presents als supermercats els dies 19 i 20 de novembre per animar a participar a la ciutadania
  • Calen 10.000 persones voluntàries, el registre és molt senzill a la web www.granrecapte.com
  • L’emergència COVID social és persistent, s’ha incrementat el nombre de persones ateses pels Bancs dels Aliments en un 35%, en aquest context el Gran Recapte és imprescindible per a poder donar resposta a la demanda social d’aliments
  • Els quatre Bancs dels Aliments porten distribuïts des de principis d’any 23.284.665 quilos a 267 mil persones de mitjana mensual.

Barcelona, 14 d’octubre del 2021.

Avui s’ha presentat la que serà la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments, una de les fites solidàries més importants que se celebren a Catalunya i que es durà terme entre el 19 i el 27 de novembre, impulsada pels Bancs dels Aliments. La campanya tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició i distribució d’aliments. L’any passat es van aconseguir més de 7 milions d’euros que van permetre aprovisionar més de 5 milions de quilos d’aliments, tan bàsics (oli, llet, pasta, arròs) com altres d’alt valor nutritiu (ous, peix o pollastre). Veure detall del Gran Recapte 2020

La relaxació de les mesures anti COVID facilitarà la participació del voluntariat, que estarà present als punts de recollida, els dies 19 i 20 de novembre, per animar a la ciutadania a fer donacions a les línies de caixa. Es preveu que caldran unes 10.000 persones. El registre del voluntariat és molt senzill, es fa a través de la web www.granrecapte.com

La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç. A través d’una nova APP es pot digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP, dissenyada amb l’assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clicks registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri, per tal que, un cop finalitzada la campanya, s’adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible en cada establiment

Segons Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona “la incorporació del petit comerç era un tema pendent pel Gran Recapte i enguany hem trobat la fórmula, a través d’una APP àgil i senzilla de facilitar les donacions als establiments i crear xarxa amb les entitats socials del seu entorn. Una xarxa que ha estat cabdal durant la pandèmia, quan el teixit social i veïnal s’ha organitzat per a fer front a les necessitats que han sorgit. Aquesta nova acció reforça unes aliances prèviament establertes i les relaciona amb el comerç de proximitat.

En la mateixa setmana en què se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació (16 octubre), Dia Mundial de la Pobresa (17 octubre) i Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible, els Bancs dels Aliments posen el focus en la garantia del Dret a l’Alimentació. 267 mil persones son ateses actualment per aquestes entitats, per a contribuir a garantir el seu
accés a una alimentació suficient i saludable. La taxa de pobresa a Catalunya, segons l’IDESCAT se situa en un 26’3% de la població i la de pobresa extrema en un 6’2%. Des de gener a setembre de 2021 els quatre Bancs dels Aliments porten distribuïts més de 23 milions de quilos d’aliments, i l’any 2020 es van distribuir un 22% més d’aliments que abans de la pandèmia. Un esforç molt notori que ha estat possible gràcies a les ajudes de la ciutadania, les administracions i les empreses. És per això que Roser Brutau, presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, ha volgut recordar que “en aquest context, el Gran Recapte és imprescindible per a poder donar resposta a l’elevada demanda social d’aliments i animen a la ciutadania a participar en les accions del voluntariat i fent donacions”

FORMES DE PARTICIPACIÓ:

Per a ser voluntari del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

Per a fer donacions:

WEB www.granrecapteonline.com del 11 de novembre fins a l’11 de desembre, es podran fer donacions a través de la web granrecapteonline.com..

SUPERMERCATS: Des del 19 al 27 de novembre es podran fer donacions monetàries a les caixes a través d’un codi. Els dies 19 i 20, alguns punts de recollida amb més públic comptarà amb la presència de personal voluntari.

MERCATS I COMERÇ DE PROXIMITAT: Aquest any el Gran Recapte arriba al comerç de proximitat a través d’una APP que permet fer donacions de forma molt senzilla, en només 3 clics, a través del dispositiu mòbil de la botiga. Totes les donacions realitzades es transformaran en aliments que seran gestionats i lliurats a una entitat propera.

BIZUM 33596

Les webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments on es podran fer donacions
quan els clients facin la compra online.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?