Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
Perruqueria i estètica Harmony
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Els anitcapitalistes presenten al·legacions al projecte presentat per l’empresa ja que no assegura la renaturalització del litoral afectat pels espigons.

La CUP ha presentat al·legacions a la presentació del projecte d’Endesa per al desmantellament de les darreres instal·lacions vinculades a la Central Tèrmica del Foix ja que entenen que la companyia elèctrica prioritza els seus interessos econòmics enlloc de la restauració del litoral. Amb la fi de l’activitat de la tèrmica de Cubelles, l’any 2015, la llei contemplava que l’empresa concessionària havia d’executar les actuacions necessàries per restituir la zona afectada. Després d’anys de converses amb les administracions, Endesa ha presentat un projecte en el que contempla cinc alternatives d’actuació entre les quals la companyia proposa dur a terme la que, atenent als informe tècnics demanats pels ajuntaments, queda més lluny de ser l’opció més responsable amb la restitució del territori. Per la CUP aquesta aposta de la companyia respon sobretot a criteris econòmics i considera injustificable que després de dècades d’explotació de la Central, Endesa pretengui desentendre’s d’un procés de restitució del litoral que pot durar anys.

Tal i com ja han reclamat els Ajuntaments de Cubelles, Calafell i Vilanova i la Geltrú, la CUP aposta per la retirada progressiva de la dàrsena de Cubelles així com els espigons que es troben situats al terme de Cunit, Ajuntament que es manté contrari a la retirada d’aquestes construccions. Així mateix, la CUP entén que Endesa no ha presentat el corresponent informe d’impacte ambiental de les alternatives mencionades i que la proposta d’actuació de la companyia no respon a criteris ecològics o de restitució del litoral, sinó simplement a criteris estrictament econòmics.

La formació de l’esquerra independentista reclama a la Generalitat i al Ministeri de Transició Ecològica que exigeixin a Endesa el desmantellament progressiu de la dàrsena i dels espigons, de manera que permeti una avaluació permanent de la reacció del litoral a mesura que es va duent a terme cada una de les actuacions i preveure’n de noves en funció del comportament de la costa. En aquest sentit els cupaires s’han queixat de que la Generalitat no hagi pres la iniciativa i que hagi deixat als ajuntament sols en aquesta lluita contra un gegant com Endesa.

Entendre tot el litoral com un sol sistema

Així mateix la CUP demana també que en les actuacions a executar es tingui en compte també les afectacions que puguin tenir aquestes per a la desembocadura del riu Foix i el pantà, ja que pels anticapitalistes, així com pels diferents col·lectius ecologistes, cal entendre tot l’ecosistema litoral com un mateix conjunt i no de manera compartimentada. A més a més, la CUP reclama que Endesa es comprometi a finançar el procés de renaturalització de tota la zona afectada per l’existència d’aquestes construccions rígides i no tant sols dels espais immediatament adjacents.

El posicionament discordant de l’Ajuntament de Cunit

L’Ajuntament del municipi del Baix Penedès, que acull els espigons, s’ha desmarcat dels posicionaments de la resta de consistoris de les localitats afectades i ha optat per defensar la proposta de mantenir els espigons tal i com es troben actualment. La CUP ha acusat a aquest consistori d’actuar per sentimentalisme i electoralisme sense vetllar pel correcte funcionament de les platges a mig i llarg termini com a sistemes naturals que garanteixin les seves funcions ambientals

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?