Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow
 • La crisi socioeconòmica derivada de la COVID-19 ha provocat un increment del 20% del nombre de menors beneficiaris.
 • ◼  La 29a campanya de joguines ha recollit i distribuït joguines noves, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives per desenvolupar habilitats socials.
 • ◼  La iniciativa ha comptat amb la participació de 193 voluntaris i més de 200 empreses i entitats col·laboradores d’arreu de la demarcació

  Creu Roja Joventut ha repartit un total d’11.638 joguines entre 3.325 infants de famílies en situació de vulnerabilitat a la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre en el marc de la 29a Campanya de Joguines ‘Els seus drets en joc’. Un any més, l’entitat ha dut a termeaquesta iniciativa que té per objectius distribuir joguines noves, cooperatives, no bèl·liques i no sexistes, i promoure el dret al joc a tota la infància.

  Gràcies a la col·laboració ciutadana i al teixit associatiu i empresarial d’arreu del territori, que ha realitzat donacions tant de joguines com econòmiques, s’ha pogut cobrir la demanda total a la demarcació, que aquest any ha incrementat en un 20% respecte a l’anterior.

  La present edició, que va arrencar el passat 20 de novembre coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància, ha comptat amb la participació de 212 empreses i entitats d’arreu del territori. Les formes més habituals de col·laboració han estat la cessió d’espais per a punts de recollida, les aportacions econòmiques per a la compra, donacions directes de joguines i la realització d’activitats de difusió i dinamització de la campanya. En total s’han habilitat 234 punts de recollida a tota la demarcació i s’han dut a terme 75 activitats, amb més de 4.300 participants.

  Des de Creu Roja Joventut es posa en alça l’inestimable valor d’aquesta col·laboració i participació del conjunt de persones a títol individual, entitats i d’empreses que, a través de recollides o bé aportacions econòmiques, han fet possible aquesta campanya, malgrat la complexitat del context actual. És a través d’iniciatives com aquesta on es fa palesa la importància de comptar amb un fort teixit associatiu i solidari, que ajudi a millorar la vida de les persones que es troben en situació de dificultat.

  Res hauria estat possible sense la implicació de les 193 persones voluntàries de les 21 assemblees locals de Creu Roja a la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que han estat les encarregades de recollir, classificar i distribuir les joguines entre les famílies vulnerables dels municipis als quals l’organització dona cobertura.

  La pandèmia perpetua i agreuja la situació de les famílies més vulnerables

  Les conseqüències de la pandèmia han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables d’arreu del territori durant el 2021, i així s’ha notat en el nombre de persones que han sol·licitat ajuda a la Creu Roja per poder entregar joguines als menors que tenen a càrrec. Aquest any un total de 3.325 nens i nenes de tota la província han rebut joguines de la campanya de Creu Roja Joventut, incrementant-se en un 20% el nombre d’atesos el 2020.

  Des de Creu Roja Joventut es treballa per aconseguir garantir el dret al joc i l’accés a joguines noves, no bèl·liques, no sexistes i cooperatives a tots els infants i joves, ja que es considera que el joc és un element essencial per garantir el seu desenvolupament de manera integral. Aquest afavoreix no tan sols el desenvolupament intel·lectual i motriu de l’infant sinó que esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

  La Campanya de Joguines s’emmarca dins el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides són noves – ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- , no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i, preferentment, que fomentin el joc cooperatiu.

  Davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta situació que afecta la infància en risc. També destaca la importància del joc cooperatiu per promoure el treball en equip, l’ajuda mútua, la cooperació i les habilitats socials.

  La campanya a Internet i a les xarxes socials

  • Web de la campanya de joguines: www.lajoguinaeducativa.org
  • Facebook: www.facebook.com/CreuRojaTgn
  • Twitter: @CreuRojaTgn I #CampanyaDeJoguines #ElsSeusDretsEnJoc
  • Instagram: @creurojatgn I @crj.tarragona I #Campanyadejoguines

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?