Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Els voluntaris d’Amics de la Ciutat Ibera de Banyeres del Penedès donarà suport a l’equip d’arqueòlegs del jaciment amb les tasques conseqüents a l’excavació

El passat dimecres 11 de maig va tenir lloc la primera trobada de voluntaris de l’associació d’Amics de la Ciutat Ibera de Banyeres del Penedès al Centre Cívic de Les Masies de Sant Miquel, amb l’objectiu d’aplegar a totes aquelles persones interessades en la ciutat ibera de Banyeres del Penedès, i que volguessin donar un cop de mà en les tasques que se’n derivin de la campanya que té lloc aquest mes de maig.

La trobada va començar amb la intervenció del director de l’equip d’arqueòlegs a càrrec del jaciment, en Jordi Morer, que va explicar i contextualitzar el jaciment ibèric de Banyeres, posant èmfasi en la importància que va tenir la ciutat en temps ibèrics, donades les característiques i dimensions del jaciment. Tot seguit, va agrair la col·laboració de tots aquells voluntaris que volguessin implicar-se en les tasques, consistents en el rentat de ceràmica i el seu posterior siglatge. Va fer èmfasi en la importància que significa aquesta ajuda donada la gran quantitat de ceràmica que s’està trobant, i l’esforç que significa el seu posterior tractament.

A continuació l’equip de voluntaris i en Jordi Morer es van desplaçar in situ al jaciment on va posar de manifest algunes evidències arqueològiques. Per últim, l’associació va convidar a coca i cava a tots els assistents a la trobada.

Gràcies a aquest primer contacte amb totes aquelles persones interessades s’han pogut iniciar les jornades de voluntaris que, organitzats per grups de treball, ja han començat a desenvolupar les tasques de rentat i siglat de la ceràmica que van excavar l’any passat i també aquesta campanya arqueològica de maig. Ha estat molt ben rebuda la quantitat de gent implicada, la gran majoria veïns de Banyeres del Penedès i de la zona, així com aquelles persones que han fet un pas més i també s’han adherit com a socis. També agrair l’ampli suport de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès en aquest projecte.

L’objectiu és que aquestes jornades vagin succeint-se a mesura que segueixi havent la necessitat de donar un cop de mà als arqueòlegs, ja que enguany també hi ha previstes dues campanyes d’excavació més, al juliol i agost

.

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?