Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

En el nostre municipi tenim la sort i el privilegi de comptar amb la seu d’un parc de bombers: el Parc Vendrell.

Aquest parc de bombers fa tasques d’àmbit preventiu i de coordinació amb diferents agents municipals com la Policia Local i Protecció Civil, i promou consells de seguretat a la població en general.

Diverses regidories treballem diàriament amb ells i sempre que els hem preguntat sobre com millorar la seguretat han sol·licitat i assessorat sobre mesures enfocades als veïns, visitants i estiuejants per a millorar
infraestructures, senyalització, o altres, pensant sempre en els ciutadans.

Però, no podem obviar el cartell que fa anys penja darrere del parc: La falta d’efectius en el Parc Vendrell és una reivindicació constant i coneguda des de fa 15 anys amb l’objectiu d’oferir tota la seguretat necessària al nostre territori. Els últims anys s’han incorporat gran quantitat de bombers en tota Catalunya sense resoldre’s la manca del parc Vendrell. Ja és el moment que els representants de la ciutadania reivindiquem també l’augment d’efectius del Parc Vendrell.

La distribució territorial de les funcions dels parcs de bombers no està assignat a un municipi o una comarca si no a una àrea de resposta immediata, en el cas del Parc el Vendrell abasta uns 370 km 2:

  • Baix Penedès: Cunit, Calafell, El Vendrell, Santa Oliva, Bellvei, l’Arboç, Llorenç del Penedès, Albinyana, Banyeres del Penedès, Sant Jaume dels Domenys , La Bisbal del Penedès, Masllorenç, Bonastre i Montmell.
  • Part de l’Alt Penedès: els nuclis urbans de Castellet i la Gornal, (conjuntament amb el Parc Vilafranca del Penedès)
  • Tarragonés est: Roda de Berà, Creixell, La Pobla de Montornès i Torredembarra Aquest, (conjuntament amb el Parc Tarragona)

La població protegida és aproximadament de 130.000 persones residents, en augment, dispersos en nuclis compactes i urbanitzacions per un territori divers i amb orografia complicada. També es troba en aquesta zona: 12 càmpings i 60 allotjaments turístics, segones residències; uns 70 centres educatius públics; 3 ports esportius, cellers, fàbriques i polígons industrials, indústries logístiques i turístiques, etc., infraestructures agrícoles, viàries i fèrries com les 2 línies ferroviàries i la línia de l’AVE, l’AP7, l’AP2 i la C-32 i l’A7, N-340, C51, C31, etc.; camins rurals, accessos a masies, a camps de vinyes, etc.; parcs, zones boscoses amb continuïtat forestal com Bonastre i la Serra de *Montmell; zones rurals i agrícoles; etc.

Les sortides anuals de l’equip del *Parc el Vendrell cada any augmenten amb intervencions en incendis urbans, accidents de trànsit, salvament i atenció sanitària a persones vulnerables o incendis de vegetació. Tant auxilien a una persona que ha tingut un accident o caiguda domestica amb 1 dotació, com socorren en un accident de trànsit amb 3 dotacions; apaguen el foc d’una llar, hotel o indústria amb 4 o 5 dotacions; intervenen
en catàstrofes químiques, incendis forestals, temporals, inundacions, caigudes d’arbres, cotxes arrossegats per riuades, etc. Les emergències són diàries i variades, i, per això, hem de tenir un equip adequat que ens protegeixi i sense oblidar la seva pròpia protecció i seguretat.

El *Parc el Vendrell té punts forts com l’alta professionalitat, la gran dedicació i compromís, la gran motivació, la seva bona ubicació territorial i connexió viària, la correcta flota de vehicles i recursos operatius, i el bon estat de l’edificació; i punts febles com els recursos humans insuficients, la simultaneïtat d’actuacions deguda a l’elevada càrrega d’aquestes, la falta de comandaments per manca estructural, el buidatge del parc per les múltiples activacions, la *desubicació per l’abast territorial o les ajudes llunyanes per recursos insuficients.

De totes les febleses hi ha una controlable que s’ha de resoldre urgentment: la insuficiència de recursos humans.

A vegades els parcs necessiten el suport d’altres pròxims. En aquest cas són els parcs de Vilanova, Vilafranca i Tarragona, ja molt tensats.

És necessari disposar urgentment i a curt termini de 40 efectius en ell i mantenir el corresponent reforç del període estival. És necessari també revisar a mitjà termini el dimensionament del parc per l’alt nivell d’actuacions per a créixer a 48 efectius permanents i aconseguir un parc ben dimensionat en relació amb el nivell activacions, població, societat i territori. Això suposa la necessitat d’augmentar urgentment i a curt termini
la dotació humana en 10 persones i a mitjà termini en 18 persones.

La seguretat és una primera necessitat i tots junts hem de treballar i donar suport a aquesta petició i transmetre-la als nostres municipis veïns afectats perquè donin suport a aquesta petició enfront del Conseller i Conselleria d’interior.

Per tot l’exposat, el grup Municipal de AVP-FIC sol·licita al Ple de l’Ajuntament del Vendrell que de suport en:

  1. Convidar al Conseller d’Interior, Director General, Subdirector General Operatiu i la Delegada Territorial d’Interior i als alcaldes dels municipis inclosos en el radi d’actuació del Parc el Vendrell a una visita perquè coneguin el Parc Vendrell, la seva activitat i necessitats de primera mà, així com la diversitat territori al qual protegeixen.
  2. Instar el Conseller d’Interior, Director General, Subdirector General Operatiu i la Delegada Territorial d’Interior en la seva visita i per escrit al fet que realitzi el reforç urgent del Parc de Bombers del Vendrell
    entre 10 i 18 efectius per a augmentar a curt termini la plantilla a 40 efectius i a mitjà termini a 48, garantint amb aquest augment la disposició d’un comandament diari.
  3. Comunicar la moció a la resta d’ajuntaments de la zona d’actuació del *Parc el Vendrell perquè també instin el Conseller i Conselleria d’interior al fet que efectuïn el reforç del Parc de Bombers del Vendrell.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?