Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

El projecte de Todos En Azul, promogut per Cerrato Immobiliària, té per objectiu facilitar la identificació d’establiments de la ciutat a les persones amb autisme

Món Perruquers ha estat el primer establiment que s’ha adherit a la nova campanya de col·locació de pictogrames als comerços del Vendrell, promoguda per Cerrato Immobiliària. Es tracta de la tercera campanya del projecte ‘Entén la teva ciutat amb pictogrames’ impulsat per l’associació Todos En Azul, que té per objectiu facilitar l’accessibilitat cognitiva i la identificació dels establiments a les persones amb autisme.

La placa s’ha posat a l’aparador de la perruqueria situada al carrer Major, 10, del Vendrell.

L’empresària Gracia Cerrato ha anunciat que “aquest serà el primer d’una nova sèrie de pictogrames que es col·locaran durant les properes setmanes en comerços i negocis de sectors diversos”, gràcies al mecenatge de la històrica immobiliària. La voluntat és “facilitar les eines perquè hi hagi nous establiments que se sumin a aquesta iniciativa que vam començar el novembre del 2020”, ha dit l’empresària.

Precisament això és el que ha fet Montse Potas, propietària de Món Perruquers, que ha col·locat el pictograma al seu aparador. La Montse explica que, a més de col·laborar amb aquesta causa, “quan et toca de prop, encara t’hi impliques molt més, ja que per mi ha estat una enorme satisfacció veure com la meva neboda es comunica amb els pictogrames” i afegeix: “És al·lucinant veure el que es pot arribar a ajudar amb tan
poc…”.

Per la seva banda, el president de Todos En Azul, Juan José Caravaca, ha mostrat el seu agraïment a la immobiliària vendrellenca ja que “aquest gest contribueix a normalitzar la vida quotidiana de les famílies que tenen infants amb autisme, tant si són del Vendrell com si són visitants o turistes”. Caravaca també ha agraït tant a l’Ajuntament del Vendrell com al comerç local “la seva implicació amb la implantació de pictogrames
a la ciutat o amb iniciatives com les atraccions sense soroll de la Fira de Santa Teresa”.

Aquesta nova campanya ha comptat amb el suport de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell i del Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT)-Comerç del Vendrell, que han fet difusió entre els establiments de la ciutat.

Els establiments o negocis que estiguin interessats en col·locar una placa o pictograma al seu aparador, podran reservar-lo per correu a todosenazul@gmail.com .

La importància dels pictogrames

El TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) és un trastorn en el llenguatge i en la capacitat d’entendre el món. Les persones amb aquesta problemàtica acostumen a tenir un processament sensorial per un únic sentit, i és per això que els costa ordenar els diferents estímuls que li arriben.

I en què els ajuda els pictogrames? Aquestes plaques són un element clau en la comunicació perquè són imatges senzilles i concretes que els transmeten de forma directa allò que passarà. A més, es pretén que aquests pictogrames sigui una altra forma de comunicació, també útil per a escoles encara que no treballin amb aquestes dinàmiques fins i tot per al turisme que no coneguin ni el català ni el castellà.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?