Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Aquest matí s’ha presentat l’informe de l’Observatori del Mercat Laboral del Baix Penedès

El 2022 ha estat un any positiu en referència a les xifres d’ocupació al Baix Penedès amb un descens de 2 punts de la taxa d’atur (14,1%) respecte el desembre de 2021 (16,1%). L’Àrea d’ocupació i Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest matí l’informe del quart trimestre de 2022 de l’Observatori del Mercat Laboral del Baix Penedès. En xifres absolutes, aquest darrer trimestre hi han hagut 841 persones aturades menys respecte al quart trimestre del 2021.

Per sexes, la taxa d’atur registral se situa en l’11,09% pels homes i el 18,13% per a les dones. I, per grups d’edat, el més perjudicat per manca d’ocupació és el de 55 a 64 anys, on una de cada quatre persones està a l’atur, especialment en el cas de les dones. Per municipis la taxa d’atur més baixa és a Sant Jaume dels Domenys amb un 9,61% i Llorenç del Penedès amb un 10,95% situant-se a la mitjana de Catalunya. En canvi, en l’extrem oposat, els municipis baixpenedesencs amb una xifra d’atur més elevada son el Montmell amb un 19,05% i Bonastre amb un 18,40%

Durant el quart trimestre, al Baix Penedès s’han realitzat 6.384 nous contractes, el 57% de caràcter temporal, un 21% menys respecte al 2021. Per sectors econòmics, el 74% d’aquests contractes han estat al sector serveis, el 12,22% a l’industria, el 8,92% a l’agricultura i el 5,22% a la construcció. El nombre total d’afiliacions a la seguretat social al 31 de desembre de 2022 era de 42.965, un 3,8% superior al quart trimestre del 2021.

Totes aquestes xifres mostren una tendència a la millora que s’espera que continui durant el 2023, tot i que la taxa d’atur segueix essent molt elevada a la comarca, 4 punts percentuals superior a la mitjana de Catalunya. Una altra dada positiva a destacar és la reducció dels aturats de llarga durada i del col.lectiu de 45 a 64 anys.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?