Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat un home de 40 anys a Calafell (Baix Penedès) com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsificació documental continuada. L’arrestat es feia passar per agent immobiliari i hauria estafat més de 150.000 euros a un ciutadà resident en un altre país europeu interessat en la compra d’un habitatge a Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp). L’infractor va simular la compra de l’immoble com a intermediari a través de l’empresa regentada per la seva dona amb una falsa seu social a Sabadell. De fet, el detingut i la seva parella -de 44 anys i que també ha estat denunciada penalment pels mateixos fets- estan acusats d’una desena de fraus similars arreu de Catalunya des del 2017.

En aquesta ocasió, el detingut es feia passar per un professional immobiliari col·legiat de l’Escala i, a principis de febrer de l’any passat, va rebre l’encàrrec d’un ciutadà estranger interessat en adquirir un habitatge a la costa tarragonina. Per donar una major credibilitat, l’home disposava d’una pàgina web en què oferia els seus serveis en oficines a Madrid, Barcelona i Tarragona. Els investigadors van comprovar que aquestes delegacions i les seves línies telefòniques eren inexistents. Després de guanyar-se la confiança de la víctima, el detingut va començar a rebre els primers ingressos en un dels trenta comptes bancaris que disposava juntament amb la seva dona i l’empresa fictícia.

L’estafador va falsificar tota mena de documents bancaris i va suplantar la identitat del responsable de l’entitat financera de l’Hospitalet de Llobregat que suposadament havia accedit a concedir-li una hipoteca a la víctima. Després que la víctima hagués signat un contracte d’arres amb el propietari de l’habitatge ubicat a Miami Platja, el detingut va començar a rebre els primers abonaments en concepte de despeses de notaria i traducció de documents diversos. Amb falsos arguments i pretextos va aconseguir guanyar més temps i posposar la signatura de l’escriptura hipotecaria en diverses ocasions.

Aquest fet va comportar l’incompliment de la signatura del contracte de compravenda i per tant l’abonament de fins a 35.000 euros al propietari de l’habitatge. Aquesta suma de diners es va afegir als 116.468 euros que la víctima ja havia abonat a l’estafador.

Detinguts al gener per una estafa similar de 85.000 euros

Els investigadors dels Mossos coneixien bé al suposat gestor immobiliari i la seva dona, ja que els van detenir el 24 de gener passat com a autors de tres estafes més al Baix Penedès de les mateixes característiques, en què van aconseguir defraudar prop de 85.000 euros. Aquest cas del gener, se suma a sis estafes i falsificacions més comeses arreu de Catalunya pels investigats des de l’any 2017, que els van permetre obtenir quantitats d’entre els 2.700 i els 68.700 euros entre tots aquests delictes.

La investigació continua oberta ja que el fals agent de la propietat immobiliària podria haver de respondre també per altres estafes similars i un cas continuat d’intrusisme professional. El detingut va passar ahir divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

1 comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  • Los vendedores de coches, los agentes inmobiliarios y los vendedores de seguros, son las actividades más denunciadas a nivel mundial……Las tres actividades y muchas otras de intermediarios, en la actualidad se pueden realizar personalmente…incluso virtualmente…En la actualidad y sabiendo que la placa africana esta afectando a la placa Europea, lo que presume un pronto enjambre sísmico…quien realmente se preocupa de la calidad de la construcción que en España aun se realiza a ladrillo parado…..sin o con muy poca resistencia a los temblores, ya vimos lo que paso en Turquía que cientos de edificaciones recién entregadas colapsaron……y las que aún habrán de caer. En la actualidad todos nos fijamos al comprar una vivienda en el precio, la ubicación y el estado de la pintura, enlucido o el aseo general, pero NADIE de la construcción misma…..y ni un agente lo advierte…porque ni le interesa que salten las alarmas de momento.

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?