previous arrow
next arrow
Slider

Des de la Xarxa Vendrellenca hem presentat una proposta de moció als grups del ple municipal, per que el sistema de votació de les ordenances fiscals sigui modificat i en comptes que a traves d’un sol vot es votin totes, el que volem es que es votin per blocs.

La nostra taula de treball considera que les ordenances fiscals son un dels actes importants per la vida dels vilatans i vilatanes del municipi, donat que regulen molts aspectes generals. L’actual sistema de vot per les ordenances fiscals, el qual es fa, emeten un vot per aprovar 36 normes, en la nostgra opinió,  impedeix el debat, i el posicionament dels grups del ple municipal  a les diferents normes que allà es voten.

La nostra taula de treball, ja es va dirigir al Govern del senyor Marti Carnicer al 2018 demanant canvis en aquest sistema de votació i també ho ha fet al Govern actual,  del Senyor Martínez. No hem rebut cap resposta afirmativa o cap raonament negatiu en aquesta matèria. Per lo tant, tal com van anunciar a l’octubre de 2019 davant de la manca de respostes concretes, hem decidit presentar una proposta de moció per canviar el sistema de votació de les ordenances fiscals a traves de l’enviament d’una proposta de moció  a tots els grups del ple, per presentar al ple del mes de Maig.

La nostra proposta en línies generals te dos grans eixos de treball, per una banda proposa la creació d’onze blocs diferenciats per votar les ordenances que serien  Medi ambient, Vehicles, Obres,  Bens immobles,  Comerç, Espais de domini públic, Mercat, Empreses i serveis públics, Grans empreses, Ciutadania, Especials  i que contindrien les ordenances de cada àmbit, per en comptes de que un vot sigui favorable o desfavorable a les 36 ordenances, el que faríem és obrir-lo a 11 vots, amb el conseqüent debat per vot. D’altra banda i entenent que hem de tenir un debat amb marge de treball i per aquest motiu proposem que es modifiqui el ROM per que sigui obligatori fer un debat extraordinari per ordenances fiscals.

Esperem que la nostra proposta prosperi i que el sistema de votació de les ordenances fiscals canviï, per millorar la seva qualitat democràtica

Antonio Garcia Leal

Portaveu de la Xarxa Vendrellenca

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?