Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Avui vull parlar-te de com és la pell sensible. Com expliquen des d’APoEM, “la sensibilitat no és una tipologia sinó un problema. Es pot tenir la pell mixta, grassa o seca, i a més, sensible. Independentment d’aquest factor, el tractament de la seva sensibilitat ha de ser la prioritat”.

Quan diem que una pell és sensible?

Com assenyalen des de la marca Bioderma, “una pell sensible i intolerant reacciona més que una pell normal, és a dir, és hiperreactiva. Experimenta sensacions de pessigolleig, calor, formigueig i picor (encara que això és poc freqüent), la majoria de les vegades de manera intermitent. Aquestes sensacions d’incomoditat a vegades també van acompanyades d’enrogiments i es manifesten de manera exagerada com a reacció a estímuls de naturalesa diversa que, normalment, no haurien de causar irritació.”

La hipersensibilitat pot produir-se davant factors interns (com l’estrès i les hormones) o externs (ús de cosmètica inadequada, hàbits alimentaris, factors ambientals). Com més sensible és la pell, més baix és el seu llindar de tolerància.

Per què es té la pell sensible?

S’han identificat dues causes que expliquen que una pell sigui sensible. “El factor principal és l’alteració de la barrera cutània en l’epidermis, que és feble i permeable. Això, d’una banda, afavoreix que els agents potencialment irritants externs penetrin amb major facilitat. D’altra banda, que es produeixi una major pèrdua d’aigua per evaporació, la qual cosa provoca que siguin pells propenses a la deshidratació i la sequedat, generant una disminució del llindar de tolerància”, expliquen des d’Avène. “Les pells sensibles i intolerants també es caracteritzen per una superproducció de radicals lliures associada a una secreció anormalment elevada de citocines, que són molècules proinflamatòries.”

“El fenomen de pell sensible és realment freqüent, perquè afecta 1/3 de la població adulta. Les dones (60%) sofreixen aquesta condició en major mesura que els homes (40%). Algunes pells, a més, tenen major predisposició a la sensibilitat que unes altres, a causa de factors familiars i genètics, en particular les pells clares, encara que el color de la pell no té res a veure amb el seu grau de sensibilitat”, afegeixen des d’Eucerin.

Si creus que pot ser el teu cas…

El fred, l’estrès i la incertesa de la situació actual, l’ús de mascaretes… És un còctel potent que pot augmentar la sensibilitat de la pell. Si és el teu cas, segueix aquest protocol elaborat per APoEM.

1. Visita al dermatòleg. Determinarà si es tracta d’una pell que reacciona amb sensibilitat davant determinades circumstàncies o si existeix un problema dermatològic real.

2. Fes proves d’al·lèrgia. Comença per provar el producte darrere de l’orella durant diversos dies. Si no es produeix reacció, prova en un trosset de la pell, per exemple la galta, que sol ser més reactiva. Has de fer-ho durant almenys una setmana abans d’aplicar el producte en tot el rostre.

3. Revisa la llista d’ingredients. Evita aquells productes que continguin alcohol, fragàncies naturals o sintètiques, substàncies antibacterianes, ingredients desodorants, retinoides, alfahidroxiàcids i betahidroxiàcids. Vigila també els disruptors endocrins perquè, amb una barrera cutània afeblida, la penetració dels ingredients nocius serà major.

4. Usa productes de neteja sense sulfats. La seva gran capacitat de neteja arrossega els greixos naturals presents en la barrera protectora. Els reconeixeràs en la llista d’ingredients perquè contenen tres paraules i l’última sempre és ‘sulfate’.

5. Augmenta les cures davant climes extrems. Per exemple a l’hivern, convé redoblar la barrera lipídica a base d’hidratació, evitar els canvis de temperatura bruscos i mai exposar la pell a l’aigua molt calenta.

6. Ni fregar, ni exfoliar. No freguis massa la pell en netejar-la o aplicar crema. Respecte a l’exfoliació, has d’evitar qualsevol tractament que vagi a destruir, desfer o minimitzar les capes superiors de la pell.

I no oblidis l’ús de protector solar durant tot l’any!

Per bellezaactiva.com / AMIC – AMIC – Redacció

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?