Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow
  • ◼ L’entitat social ha atès a la demarcació prop de 55.000 persones durant els primers sis mesos de l’any, en total 2 1.300 persones més que en el mateix període del 2020.
  • ◼ L’impacte social i econòmic de la COVID -19 es nota amb força en els col·lectius més vulnerables, quedant encara lluny la fase de recuperació.

La Creu Roja ha atès un total de 54.891 persones a la demarcació de Tarragona en el primer semestre del 2021 a través de la seva xarxa d’oficines locals. Això suposa un increment de gairebé el 70% respecte al mateix període de l’any anterior, quan ja se sumaven 3 mesos de pandèmia. L’activitat de l’entitat no ha deixat de créixer des de l’inici de la crisi sanitària, notant -se amb força les seves conseqüències social s i econòmiques, sobretot a partir de l’últim trimestre del 2020.

Si bé, en un primer moment hi va haver un gran increment de serveis excepcionals lligats a l’emergència (com ara el subministrament a domicili d’aliments i/o medicació a persones que no podien sortir de casa per formar part d’un col·lectiu de risc, la gestió d’albergs per a persones sense sostre o per a contactes estrets, el repartiment de mascaretes a la població en general, etc.), amb el temps les peticions de suport s’han reconvertit en una demanda sostinguda, sobretot, de cobertura de necessitats bàsiques (alimentació, productes d’higiene, roba…) per part de persones que han quedat en situació de vulnerabilitat a causa de la Covid-19.

Les dades demostren que les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia continuen sent molt intenses. El desplegament d’ajudes per a la cobertura de necessitats bàsiques (que inclou lots d’alimentació, higiene i targetes moneder per adquisició de productes de primera necessitat) i acompanyament social ha arribat a més de 48.000 persones a la demarcació durant el primer semestre de 2021, 19.300 persones més que en el mateix període de l’any anterior.

Aquests primers mesos del 2021, seguint en la línia del 2020, l’activitat principal de l’entitat s’ha seguit centrant en la intervenció social a tots els nivells i en la promoció de la salut comunitària. Si bé l’any passat es feia una tasca més centrada en informació, prevenció i conscienciació sobre la Covid-19, aquest any, en línia amb les autoritats sanitàries, s’està realitzant una tasca de sensibilització i d’acompanyament en el procés de vacunació.

La ‘fatiga pandèmica’, un dels principals problemes

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), denomina ‘fatiga pandèmica’ al conjunt de sensacions i emocions experimentades per la pandèmia de la COVID -19 davant la prolongació de la crisi sanitària, així com de les mesures i restriccions generades per aquesta. “És la sensació que experimenta la persona d’estar ‘cremada’ de tot el que suposa la COVID -19, la desesperança de pensar que ‘faci el que faci no podré aconseguir res perquè res està sota el meu control’”, apunta Mar Echenique, psicòloga de Creu Roja.

Això suposa una dificultat afegida a les situacions de vulnerabilitat o inclús pot acabar essent un desencadenant per veure -s’hi ha abocat. Per aquest motiu des de Creu Roja Tarragona s’ha posat a disposició dels usuaris un projecte de suport emocional i psicològic que intenta donar eines per combatre aquest cansament que causa manca de motivació i angoixa.

Descens de les aportacions econòmiques

Tot i que segueix incrementant el nombre de persones que demanden el suport de la Creu Roja, el nombre de col·laboracions econòmiques s’ha vist notablement reduït durant el primer mig any del 2021. Això denota que gran part de la societat percep l’emergència com a finalitzada i que se situa en un context de recuperació. Això no obstant, aquesta no és ni de ben lluny la realitat dels col·lectius amb més dificultats socials, que segueixen notant amb força l’impacte econòmic i social de la Covid-19 amb el perill de veure cronificada la seva situació.

Per contra, el nombre de persones voluntàries segueix creixent en el conjunt de la demarcació, augmentat en prop de 200 respecte al juny del 2020.

Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que col·labora des de fa 15 7 anys amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribin a totes les persones arreu del món.

A Catalunya la Creu Roja compta amb més de 16.600 persones voluntàries i més de 300 punts d’atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment mig milió de persones, 165.000 de les quals en programes socials. L’entitat té també el suport de més de 227.0000 persones sòcies, empreses i aliats.

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?