Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

Així ho explica un informe de L’Ajuntament del Vendrell, on explican  que han tingut un estalvi del 62 % d´aigua en 4 mesos

Aquest estiu es va modificar l’ús de dutxes a lava peus com a mesura de sostenibilitat i de reducció del volum de consum d’aigua.
Si bé en 2020 les dutxes es van mantenir tancades com a mesura preventiva del contagi del COVID-19 enguany no era necessari mantenir aquesta restricció ja que les vacunacions i altres mesures han contribuït al descens dels contagis.
No obstant això, l’aigua és un bé de primera necessitat que hem de gestionar responsablement adaptant els usos a la nova realitat climàtica i de consum.
A les nostres platges hi ha 41 punts d’aigua i 18 tenen més d’un assortidor, la qual cosa suma uns 70 assortidors amb de 2 a 4 sortides d’aigua. Hi ha zones en què els punts d’aigua estan a 40 o a 75 metres i en uns altres a 250. Tot això suposa una gran quantitat d’assortidors. A més, cal recordar que l’aigua del nostre municipi majoritàriament prové d’aqüífers i és de molt bona qualitat, la qual cosa fa que sigui més valuosa com a recurs per a la vida diària, el consum humà i animal, el consum comercial i altres.
Cada dia és més evident els efectes del Canvi climàtic amb temperatures més extremes i l’aigua és molt necessària per al consum humà, regs i comerços. Hem d’evitar al màxim el seu malbaratament com a mesura sostenible en previsió de sequeres, i quan es parla del bon ús de l’Aigua “cada gota compta”.
Enguany, com en 2020, hi ha hagut més visitants de segones residències i també hem tingut molta més ocupació en allotjaments, els comerciants i restauradors han recuperat clientela arribant-se a formar cues davant dels establiments per a esperar torn. També, aquest estiu ha estat molt calorós amb contínues i llargues onades de calor extrem, amb més necessitat d’aigua també en les primeres residències. Això suposa més necessitat de subministrament tant en llars com en comerços, allotjaments i restaurants, i obliga a gestionar l’aigua adequadament perquè no calgui

arribar a restringir el consum o a fer subministrament domèstic amb cubes, com ha passat desafortunadament a l’agost a la urbanització L’*Esplai de la Bisbal o aquest mateix octubre en 15 municipis del Penedès, entre altres.
En la majoria de platges les dutxes s’utilitzen de manera excessiva o innecessàriament amb el consegüent malbaratament d’aigua: hi ha qui en comptes de banyar-se en la mar es desplacen de la tovallola a la dutxa successivament, també hi ha qui utilitza la dutxa per a llevar la sorra dels accessoris com a taules o cadires en comptes de sacsejar-la, molts nens juguen en els assortidors sense l’atenció paterna, hi ha qui utilitza gels i xampús provocant contaminació química en la sorra, etc. Entenem la necessitat de l’ús per a retirar la sorra dels peus abans de sortir de la platja però no altres usos que, com els esmentats, generen un consum irresponsable.
També hem de recordar que hi ha motius per a mantenir l’aigua de mar sobre la pell i l’aigua de les nostres platges té molt bones propietats a causa de l’alt contingut en iode, a les prades de Posidònia que habiten en el fons marí davant del nostre litoral que augmenten la seva oxigenació, a l’aportació d’aigua *mineromedicinal del *Riuet que desemboca en *Comarruga, etc., sense oblidar que les anàlisis periòdiques del *ACA mostren resultats d’excel·lent des de fa anys.
Fa anys es van aplicar mesures de control del consum com tancar els assortidors fora de la temporada de bany i a les nits o controlar les possibles fugides.
Aquest 2021 vam fer un pas més i es va suprimir l’ús de dutxes deixant només els assortidors de llavapeus. Amb aquesta mesura hem passat del consum de 2019 de 12.848.000 litres a 4.937.000 litres, entre tots en només 4 mesos hem estalviat gairebé 8.000.000 de litres d’aigua, la qual cosa suposar que s’ha consumit un 38% i s’ha estalviat un 62% respecte el 2019.
Estem molt satisfets del resultat i demostra l’adequat de la mesura. No obstant això hem de continuar gestionant aquest recurs responsablement ja que cada vegada necessitarem més aigua per a habitatges, comerços, allotjaments, agricultura, etc., i quan es parla de l’aigua CADA GOTA COMPTE!

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?