Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

El xef Jordi Guillem, Ambaixador de la Ruta del Xató 2021-22, ha rebut com a obsequi el morter de Jordi Gasol, vicepresident de la Ruta del Xatò

Aquest migdia s’ha celebrat la festa del vint-i-cinquè aniversari de la
Ruta del Xató.  Una temporada en què el xef Jordi Guillem ha estat l’ambaixador de luxe.

 

Oficiada als Jardins de l’Espai Far, a Vilanova i la Geltrú. Guillem, Ambaixador de la Ruta del Xató d’enguany, ha rebut com agraïment un morter de marbre de mans de Jordi Gasol, vicepresident de la Ruta del Xató i del Molt Hble. Sr. Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Aquest gest simbòlic, ja tradicional, dóna per acabada la campanya, cinc mesos d’intensa activitat gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, sempre a l’entorn del món xatonaire, en la que més de 80 restaurants acreditats per la Ruta del Xató, han ofert a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató, sempre acompanyats amb vins de la DO Penedès.

La Il·lma. Sra. Olga Arnau, alcaldessa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als convidats, entre ells, diferents membres històrics de la Ruta del Xató, antics ambaixadors, presidents i tècnics dels gremis i de promoció turística, que han pogut retrobar-se com vells amics a l’acte del 25è aniversari.

 

L’alcaldessa ha volgut recordar aquells que ara fa un quart de segle, van crear la Ruta del Xató, sense oblidar tots els gremis de restauració, tècnics de turisme i propietaris de restaurants i xefs, que va fer realitat el propòsit de recuperar un plat que es cuinava a les cases per carnaval, però que era pràcticament perdut a les taules dels restaurants.

 

Per a l’alcaldessa, aquests 25 anys de Ruta han permès generar “una marca de Km0 excel·lent, que prové de la nostra tradició popular i dels elements de la terra”. Celebrant que vint-i-cinc anys més tard, el podem trobar a una vuitantena de restaurants i a molts d’altres, que tot i no ser dins la Ruta, el tenen a les seves cartes i menús.  Tot seguit, el vicepresident de la Ruta del Xató, Jordi Gasol, donat pas a la projecció d’una animació fotogràfica, un compte enrere en la que hem pogut veure imatges històriques dels vint-i-cinc anys de la Ruta del Xató.

Seguidament, el Molt Hble. Sr. Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha fet entrega d’un morter com agraiment a l’ambaixador, Jordi Guillem. Després de la sessió de fotos, amb tota la gran família històrica de la Ruta del Xató i de l’aparició d’un gran pastís, una magnífica glòria, les postres típiques del carnaval de Vilanova i la Geltrú.

 

El Molt Hble. Sr. Roger Torrent, ha conclòs l’acte agraint l’esforç d’iniciatives com aquesta, remarcant el mèrit que té pel país una marca gastronòmica com la Ruta del Xató, per la seva aposta clara per una oferta turística i gastronòmica de qualitat, desestacionalitzada i descentralitzada, Torrent ha remarcat també la necessitat d’implicar tant de les institucions com el sector privat i ha encoratjat els gremis de restauració i els tècnics de turisme a continuar treballant en aquest sentit, per poder celebrar dins de 25 anys més el 50è aniversari.

 

L’acte a finalitat amb una xatonada tradicional vilanovina, on a més poder degustar el protagonista de la festa, el xató, no hi han faltat les truites, la coca de llardons i la merenga

.

 

 

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?