Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
Embotits Arroyo al Canal Baix Penedès
banner web arroyo canal calafell
La Gondola - Ristorante Italiano
banner canal baix penedes
previous arrow
next arrow

L’empresa justifica l’ERO per la caiguda de la demanda del sector automobilístic.

L’empresa Saint-Gobain Sekurit a Espanya acomiadarà 60 treballadors de la planta ubicada a l’Arboç (Baix Penedès) i 40 més de la fàbrica d’Avilés (Astúries). La companyia ha comunicat aquest dijous als treballadors que ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) i ho ha justificat per la caiguda en la demanda de fabricació de vehicles. A l’Arboç es fabriquen els vidres laterals i posteriors dels cotxes i hi treballen prop de 300 persones, inclosos els empleats eventuals. L’any 2020, l’empresa ja va presentar un ERO en la divisió de Glass, que va afectar més d’un centenar de treballadors, que van ser recol·locats en altres plantes de la multinacional.

La direcció de l’empresa s’ha reunit aquest dijous amb els representants de la plantilla per informar-los de l’ERO. En un comunicat, la companyia assegura que la decisió de reduir la plantilla es deu a la necessitat d’adaptar la seva estructura a la “mida actual del mercat del vidre”, ja que, diu, la tendència indica que no es recuperaran les vendes prepandèmiques. Segons la multinacional, l’any passat va tenir pèrdues de 4 milions d’euros i calculen que aquesta xifra podria “empitjorar” aquest any. La previsió és que els números vermells arribin al 6,6 milions.

Un cop comunicat l’ERO, ara s’inicia un procés de set dies per constituir la mesa de negociació, i, tot seguit, començarà el compte enrere per negociar les condicions dels acomiadaments. Aquest ERO suposa un nou cop al Baix Penedès, una de les comarques amb l’índex d’atur més elevat de Catalunya. A banda, els treballadors i l’empresa també estan negociant un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació de dotze dies aquest mes de juny.

L’opinió sindical

De la seva banda, els sindicats amb representació a l’empresa han denunciat que la direcció pretén reduir les estructures dels centres de treball “aprofitant la conjuntura actual del mercat de l’automòbil i, alhora, disminuir les condicions laborals i socials dels treballadors”.

Alhora han lamentat que l’empresa està “deslocalitzant” l’activitat de manera “intencionada” cap a mercats de treball “precaris”, i que la plantilla és “un número o cost sense importància”.

Segons els sindicats, els centres han tingut “els millors resultats” en rendiments i qualitat “dels últims anys” i per això exigeixen que “s’aposti de manera ferma i robusta” per l’activitat, amb “inversions, desenvolupament de nous productes i un pla industrial de treball i fabricació de models de valor afegit que garanteixin l’activitat de la plantilla”.

 

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

taberna los serrano

Ho estem fent a Instagram

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?