previous arrow
next arrow
Slider

PROTOCOL D’ACTUACIÓ PER AL CONTROL DE COLÒNIES DE GATS DE CARRER DEL MUNICIPI DE SANTA OLIVA, MITJANÇANT EL PROCEDIMENT CER (CAPTURA – ESTERILITZACIÓ – RETORN)

Els ajuntaments tenen atribuïda la competència en la recollida i control dels animals abandonats, perduts o ensalvatgits, i de controlar els animals salvatges urbans.

El procediment C.E.R. (Capturar-Esterilitzar-Retornar) és l’únic mètode que ha demostrat ser eficaç per a controlar el creixement de la població de gats ferals.

Aquest mètode tracta de donar solució als problemes ocasionats pels gats mitjançant la seva esterilització, impedint l’augment descontrolat de les colònies. Una vegada esterilitzats, identificats i marcats, són retornats al territori on desenvolupen la seva vida.

Aquest mètode respecta el dret a la vida dels gats i els proveeix d’una qualitat de vida tan bona com sigui possible. El procediment també beneficia a tota la ciutat que veu una solució al descontrol de les colònies de gats, millora la imatge i la convivència veïnal.

L’Ajuntament, pretén que el mètode C.E.R. es realitzi de manera coordinada entre tots els implicats en la seva implementació. Per a això, es considera imprescindible la col·laboració de ciutadans i de les entitats de Santa Oliva, especialment les dedicades a la protecció dels animals.

L’Ajuntament crearà un registre de “col·laboradors/cuidadors”, que són ciutadans que de manera desinteressada alimenten i cuiden als gats que componen una colònia.

L’alimentació dels gats es realitzarà d’acord amb la base novena d’aquest protocol, que és la més adequada per a la salut dels gats i per al veïnat, ja que és la que menys olor produeix en els excrements.

Es pretén que únicament alimentin als gats les persones que han estat autoritzades per l’Ajuntament. En l’alimentació, els cuidadors hauran de tenir en compte uns criteris mínims de salubritat i higiene. Aquesta mesura evitarà la brutícia que es genera quan s’alimenta als gats amb restes de menjar o un altre tipus d’aliments, que no són apropiats ni per a la salut dels gats ni per al veïnat.

Quan s’identifiqui, avaluï i valori la necessitat d’actuar en una colònia concreta, l’Ajuntament posarà en contacte als cuidadors amb l’associació per a la defensa d’animals i participaran de manera coordinada en la captura dels gats.

Font Ajuntament de Santa Oliva

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?