previous arrow
next arrow
Slider

La revista CUINA (platfavorit.cuina.cat) torna a convocar el concurs “El plat favorit dels catalans”, enguany tot convidant a votar entre una dotzena de tapes, platets i esmorzars de forquilla dels que vuit es sotmetran a eliminatòries per parelles en octaus, quarts, semifinals i final que es tancarà el 26 de novembre.

Una bona oportunitat per reflexionar sobre el futur de la nostra cuina. Perquè, evidentment, no és el mateix una tapa de 4 o 5 croquetes o calamars a la romana, que es poden menjar en qualsevol lloc i forma, que unes sardines escabetxades  o uns ous estrellats, que podríem qualificar de platet, que reclamen una llesca de pa i, ni que siguin de plàstic, forquilla i ganivet. Naturalment, tampoc és el mateix que uns peus de porc o unes mandonguilles amb sípia que, pel meu gust, requereixen tovalles i gent entaulada.

Massa sovint tenim tendència a posar tots els ous en el mateix cistell i considerar com a menjar tot allò que entra per la boca. I certament ho és. Però com deia Alain Chapel: “La cuina és molt més que les receptes” i, per tant, alguns preparats poden optar a ser comodí per una trobada o un sopar de gala mentre que altres han de veure el seu ús més restringit, per raons òbvies, a trobades amb gent de queixalada àmplia i habituats, per exemple, a menjar cargols i menuts.

El mateix passa amb el que sembla que ens ha caigut al damunt i que amenaça amb convertir els nostres restaurants en una nova botiga on anar a buscar plats preparats. Naturalment, aquells que suportin el tràmit. O us imagineu uns ous estrellats comprats ja preparats?

Per sort, a la nostra gastronomia i a la tria que ha fet la revista CUINA, sovintegen el que podríem definir com “esmorzars de forquilla” que accepten el repòs i l’espera que els nous models poden acabar potenciant. Tenim, per tant, una oportunitat per tornar a fer quotidià allò que, a força de temps passat, ha esdevingut una relíquia venerable de visita esporàdica.

Tenim l’oportunitat de revisar ingredients, tècniques i resultats per oferir als comensals o clients la nostra història gastronòmica posada al dia. No badem.

Afegir comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Serveis Social Media Marketing, comunicació d'empreses i comerços. SEO SEM i Posicionament comercial
taberna los serrano

Som membres de l’A.M.I.C.

Transmissió en directe

Powered by Restream.io

Vols compartir el directe?

Per categories

Promociona el teu negoci

Utilitzem cookies per millorar els continguts de la web i afavorir la vostra experiència com a usuari. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Deixa'ns un missatge?